Българска филология 2013-2017 ?
Модератор: mebbeth
- chaos
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Българска филология 2013-2017 ?
Нека се видим кои сме зайците, които сме записали тази година ? 
- nominasuntodiosa.
- В началото бе словото
Re: Българска филология 2013-2017 ?
+1
Точно се чудех кога ще има такава тема.
Имам супер много въпроси.
Точно се чудех кога ще има такава тема.
Имам супер много въпроси.
"Сърцата са едни и същи." - Виктор Юго
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Питай де. 
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
- nominasuntodiosa.
- В началото бе словото
The_iMMortal_f
Благодаря за поощрението.
Веднага ще се възползвам. ;д
Тези дни се ровя стабилно из старите теми на форума и събирам късчета информация, която се надявам да съм разбрала правилно. Например....
.. Първият семестър само 5 ли ще бъдат изпитите? (Литература за деца и юноши; Филологически практикум; Българска лексикология; Руски език; Старогръцки език)
.. За руския и старогръцкия език разбрах, че се изучават на не много високо ниво, т.е начално?
.. Разпределението по групи ще е според факултетния ни номер?
.. Има ли заверки в края на семестъра? Моя приятелка в ФКНФ каза, че нямат такива щуротии и се чудех дали и тук е така.
Наистина ще се радвам на каквито и да било съвети и информация.
Благодаря предварително. *sun*
Благодаря за поощрението.
Тези дни се ровя стабилно из старите теми на форума и събирам късчета информация, която се надявам да съм разбрала правилно. Например....
.. Първият семестър само 5 ли ще бъдат изпитите? (Литература за деца и юноши; Филологически практикум; Българска лексикология; Руски език; Старогръцки език)
.. За руския и старогръцкия език разбрах, че се изучават на не много високо ниво, т.е начално?
.. Разпределението по групи ще е според факултетния ни номер?
.. Има ли заверки в края на семестъра? Моя приятелка в ФКНФ каза, че нямат такива щуротии и се чудех дали и тук е така.
Наистина ще се радвам на каквито и да било съвети и информация.
Благодаря предварително. *sun*
Надявам се да няма проблем да отговоря аз ...
Заверки няма, а разпределението по групи е според факултетния номер, който пък е според реда на записване, да. Изпитите са тези, които си посочила и не са изобщо трудни. Руският е единственото предизвикателство за някои хора, но при по-сериозно учене ще се справите. Иначе и руския, и старогръцкия се изучават съвсем малко, само с идея да ви помогнат след това със старобългарския, с който ще се сблъскате още втория семестър. Старогръцки знам, че звучи странно и малко плашещо, но не се изисква много от вас и ще се справите. Особено ако ви преподава жената, тя е супер готин преподавател и човек ^^
Други въпроси? ^^
Заверки няма, а разпределението по групи е според факултетния номер, който пък е според реда на записване, да. Изпитите са тези, които си посочила и не са изобщо трудни. Руският е единственото предизвикателство за някои хора, но при по-сериозно учене ще се справите. Иначе и руския, и старогръцкия се изучават съвсем малко, само с идея да ви помогнат след това със старобългарския, с който ще се сблъскате още втория семестър. Старогръцки знам, че звучи странно и малко плашещо, но не се изисква много от вас и ще се справите. Особено ако ви преподава жената, тя е супер готин преподавател и човек ^^
Други въпроси? ^^
- "Понякога чувам как костите ми се напрягат
под тежестта на всички животи, които не живея."
Българска филология, ІІ курс
- The_iMMortal_f
- Паисий
О, имам си достойна отмяна в отговорите, колко яко 
Дори старобългарският език не е предизвикателство.. Предизвикателство от истинска величина е синтаксисът в 3 курс
Дори старобългарският език не е предизвикателство.. Предизвикателство от истинска величина е синтаксисът в 3 курс
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
- nominasuntodiosa.
- В началото бе словото
Това "Други въпроси?" ме кара да се чувствам като дете в магазин за бонбони.
;д
Щом стоят така нещата с групите, значи ще съм Първа
Ией. Нали се казва, че е групата на читанките.. точното място за мен. 
Извинете моите заешки вълнения.
За руския съм отчасти спокойна, тъй като го учих в гимназията. Иначе също ми се искаше да попитам дали има някъде онлайн лекции, развити теми направо от конспектите за изпитите, които могат да бъдат в помощ по-нататък? И самите конспекти къде мога да ги намеря? В официалния сайт открих само за Българска лексикология (от 5те дисциплини за първи семестър, по които ще имаме изпит).
Щом стоят така нещата с групите, значи ще съм Първа
Извинете моите заешки вълнения.
За руския съм отчасти спокойна, тъй като го учих в гимназията. Иначе също ми се искаше да попитам дали има някъде онлайн лекции, развити теми направо от конспектите за изпитите, които могат да бъдат в помощ по-нататък? И самите конспекти къде мога да ги намеря? В официалния сайт открих само за Българска лексикология (от 5те дисциплини за първи семестър, по които ще имаме изпит).
- The_iMMortal_f
- Паисий
Е вие всичко наготово искате
Конспекти ще ви дадат на упражненията или на лекциите по съответния предмет,а готови развити теми ще си направите вие като повисите в библиотеката (средноаритметично по 8 часа всеки ден с по 10 тухли от по около 600 - 800 страници)
.
- nominasuntodiosa.
- В началото бе словото
Не съм и очаквала нещо друго да бъде за темите. От сега свиквам с мисълта, че ще живея в библиотеката.
Ама е по-лесничко, когато има от къде да гледаш като ги пишеш... ^^ (...аз заради таковата ;дд)
Благодаря за отговора
Благодаря за отговора
- The_iMMortal_f
- Паисий
Все пак ще си първа група- те наистина живеят в библиотеката 
Ох, тоя синтаксис. Аз не знам как ще оцелея западноевропейската, че да стигна до синтаксиса въобще
И не плаши толкова зайците де. Първата година почти нямаш досег с библиотеката, щото хората от предишните курсове са пребивавали там и лекциите им по неведоми пътища достигат до нас
nominasuntodiosa, пиши ми на лично, ако искаш ще ти пратя каквото ми се намира на компютъра. И по руски по-добре не споменавай на преподавателката, че си го учила преди. ^^
А първа група сме най-яките обикновено, пъГ.
И не плаши толкова зайците де. Първата година почти нямаш досег с библиотеката, щото хората от предишните курсове са пребивавали там и лекциите им по неведоми пътища достигат до нас
nominasuntodiosa, пиши ми на лично, ако искаш ще ти пратя каквото ми се намира на компютъра. И по руски по-добре не споменавай на преподавателката, че си го учила преди. ^^
А първа група сме най-яките обикновено, пъГ.
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Наистина сме най-готините, но пък, когато ти дойде вдъхновението за четене, никои не може да те спре!
Дори да не сте "читанките"!
Когато имаш малко време на разположение през сесията, тогава ще видите за какво става въпрос, но да не Ви плаша отсега! 
- mborova
- В началото бе словото
Големите, искам да питам и аз нещо : )
Последно ще имаме ли спорт, като задължителна дисциплина или си е избираема о.О съвсем се обърках вече.. Лелките викат избираемо, в учбния план, който изтеглих пише факултетна дисциплина, а този, който изтеглих сега от СУСИ-то пише задължително -.- помощ, моля : )
Последно ще имаме ли спорт, като задължителна дисциплина или си е избираема о.О съвсем се обърках вече.. Лелките викат избираемо, в учбния план, който изтеглих пише факултетна дисциплина, а този, който изтеглих сега от СУСИ-то пише задължително -.- помощ, моля : )
“Не ми казвай, че луната свети; покажи ми блясъка на счупено стъкло!”
СУСИ не е достоверен източник на информация.
Не е задължителен за нашата специалност, не го твърдя със 100% сигурност, но се доверявам на Учебен отдел и засега проблем нямам. А ако имам аз, значи и половината ми курс има
Не е задължителен за нашата специалност, не го твърдя със 100% сигурност, но се доверявам на Учебен отдел и засега проблем нямам. А ако имам аз, значи и половината ми курс има
- mborova
- В началото бе словото
Благодаря ти, Акапела 
“Не ми казвай, че луната свети; покажи ми блясъка на счупено стъкло!”