Няма нито една дума, която да отговаря на истината в този пост. Понеже имаш 10 блока и 100 специалности. Как в блок да има по 2-3-4 специалности? Аз лично не знам да има блок, в който да няма поне дузина студенти от ЮФ, ФФ, ФСлФ, ФМИ и СтФ... Това, че някои хора си познават само колегите от неговия курс и като вижда по 10 пъти на ден 10 човека от своя курс в един блок, това не означава абсолютно нищо.Търговецът на кристал написа:Обикновено настаняването става по специалности/факултети. Примерно в блок 51 са журналисти и пиари, също и хора от българска филология - до запълване на блока. В блок 52 са останалите от БФ и, примерно, славянска филология. Разбира се, има и изключения, където човек от БФ е подал заявление, че иска да е с човек, който учи... физика, да речем. Така става известно разместване, но най-често има големи групи хора от една и съща специалност, настанени в един и същ/съседни блокове. И просто трябва да стискаш палци да се случиш в добър. Балът не играе роля (нали не мислите, че който има 6.00, го слагат в ремонтираните, а който има 4.70, да речем, го дават на хлебарките?).
*Примерът с номера на блока по-горе беше съвсем случаен, не съм живяла и един ден в студентски ад и нямам идея как точно вървят блоковете по специалности, но понеже завърших журналистика, знам, че колегите споменаваха блок 50 и нещо.
Приципно високият успех ти отваря път към по-хубав блок - това е отскоро, но стриктно си го прилагат като принцип. Под хубав блок се има предвид 51 или в краен случай 18. В неразппределените предварително места (иф ю ноу уат ай мийн) се изпращат първокурсниците с по-висок успех. За другте блокове няма хубава-нехубава стая - всичко е общо взето на едно дередже.