Какво искате да учите?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
hardsoultosave
В началото бе словото

Re: Какво искате да учите?

Мнение от hardsoultosave »

Търговецът на кристал написа:
hardsoultosave написа:упреки
Дай да видим тогава как е множественото число на "упрек", щом ще учиш българска филология...
Как ви дават дипломите за завършено средно (че и матури се води, че сте издържали успешно, повечето от вас - с отличен)?
Човек сменя в бързината си едното "ц" с "к" и вече нито заслужава диплома, нито повече от тройка на матурата.
Не знам какво да ви кажа. Грешките явно са станали смъртен грях.
Бях останала с впечатлението, че великите умове прекарват времето си обмисляйки велики идеи.
Очевидно великите умове прекарват безценните си минути, следейки за грешки на нас, простичките хора, в онлайн форуми.
Какъв ти е проблема с мен и моето "упреки" искам да знам?
"You are a little soul carrying around a corpse."
Аватар
runare
Драскач
Курс: първи

Мнение от runare »

hardsoultosave
Просто има хора, на които им доставя удоволствие да се правят на велики.
Този търговец явно смята, че тук е мястото да показва колко е по-умен и знаещ от другите.
Да съдиш човек по една дума, която не е написана в писмо до министъра на образованието е чисто и просто комплексарщина :)
Аватар
hardsoultosave
В началото бе словото

ivetta написа:
Търговецът на кристал написа:
hardsoultosave написа:упреки
Дай да видим тогава как е множественото число на "упрек", щом ще учиш българска филология...
Как ви дават дипломите за завършено средно (че и матури се води, че сте издържали успешно, повечето от вас - с отличен)?

Е, как им ги дават...с много мазнене и чаровни усмивки :lol:
Да поставяш хората под общ знаменател - любимо.
Да изразиш мнение за някого, за когото не знаеш нищо - още по-любимо.
runare написа:hardsoultosave
Просто има хора, на които им доставя удоволствие да се правят на велики.
Този търговец явно смята, че тук е мястото да показва колко е по-умен и знаещ от другите.
Да съдиш човек по една дума, която не е написана в писмо до министъра на образованието е чисто и просто комплексарщина :)
Няма как да не се съглася с това.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Проблемът ми е, че такава дума в българския език няма.
Проблемът ми е, че вместо да си кажеш: "Ей, вярно, бе!", обясняваш, че било от бързане. Ако си грамотен, бързината не влияе на правописа, защото той е автоматизиран.
Проблемът ми е, че такива като вас с дипломи без покритие един ден ще учат деца с идеята да ги ограмотят.
Проблемът ми е, че сте станали изключително нагли и арогантни и скачате на бой, когато някой ви направи забележка. Правопис се учи в началното училище и няма оправдание за неграмотността.

Всъщност - като се замисля - проблемът въобще не е мой. :mrgreen: Ама и преподавателите в университетите са занижили критериите както за прием, така и за излизане от вузовете. Иначе нито щяха да приемат кандидат-студенти, които пишат "упреки" (и подобни), нито щяха да излизат дипломирани учителки, които в рецензия по-късно пишат "уръжие" (видяла съм го с Учите си).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
hardsoultosave
В началото бе словото

Търговецът на кристал написа:Проблемът ми е, че такава дума в българския език няма.
Проблемът ми е, че вместо да си кажеш: "Ей, вярно, бе!", обясняваш, че било от бързане. Ако си грамотен, бързината не влияе на правописа, защото той е автоматизиран.
Проблемът ми е, че такива като вас с дипломи без покритие един ден ще учат деца с идеята да ги ограмотят.
Проблемът ми е, че сте станали изключително нагли и арогантни и скачате на бой, когато някой ви направи забележка. Правопис се учи в началното училище и няма оправдание за неграмотността.

Всъщност - като се замисля - проблемът въобще не е мой. :mrgreen: Ама и преподавателите в университетите са занижили критериите както за прием, така и за излизане от вузовете. Иначе нито щяха да приемат кандидат-студенти, които пишат "упреки" (и подобни), нито щяха да излизат дипломирани учителки, които в рецензия по-късно пишат "уръжие" (видяла съм го с Учите си).
[edit] Мой е проблемът.

Щях да се извиня като цивилизован човек и да призная, че сгреших чисто и просто по случайност, ако не беше безкрайно грубото от твоя страна обвинение, че хора като мен, защото, разбираш ли, аз съм сред най-близките ти и ме познаваш по-добре от себе си, не заслужават оценките си, дипломите си и мястото си в университета.

Не знам кой ти даде правото на такива изводи.

Спирам до тук.
Спорът ми се вижда крайно безсмислен. А нападките ти - безпочвени.
geodaddy
В началото бе словото
Специалност: кандидат
Курс: кандидат-студент

Мнение от geodaddy »

Здравейте! Има ли информация за минималните балове.
M.Kolev
В началото бе словото

Мнение от M.Kolev »

^Мисля, че има теми за отделните специалности.

Искам да попитам, ако изкарам оценка от олимпиада, която се признава за Математика II, важи ли това
Чл. 28. (4) Кандидат-студентите, получили оценки не по-ниски от отличен (5.50) на кандидатстудентските изпити по математика ІІ, образуват максимален състезателен бал 24 за посочени от тях специалности във ФМИ.
alibaba
В началото бе словото

Мнение от alibaba »

M.Kolev написа:^Мисля, че има теми за отделните специалности.

Искам да попитам, ако изкарам оценка от олимпиада, която се признава за Математика II, важи ли това
Чл. 28. (4) Кандидат-студентите, получили оценки не по-ниски от отличен (5.50) на кандидатстудентските изпити по математика ІІ, образуват максимален състезателен бал 24 за посочени от тях специалности във ФМИ.

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... atelen_bal
чл. 23 (7) На първенците от националните олимпиади по математика, информатика и информационни технологии, получили оценка не по-ниска от отличен (5.50), тази оценка се признава за резултат от конкурсния изпит по математика-II и важи за специалностите във Факултета по математика и информатика
:)
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”