Кой беше последният филм, който гледа? vol. 3

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Кой беше последният филм, който гледа? vol. 3

Мнение от Търговецът на кристал »

La migliore offerta - новият на Торнаторе. В петък излиза по кината, вече го има в торентите с идеално качество и съвсем приличен превод.
Само една дума - възхитителен. С много удивителни.
И още три: гледайте го. Задължително.

С право го обожавам, боготворя и всякакви думи с такъв корен - тоя човек наистина е бог в киното. Няма друг такъв режисьор. Филмът е уникално изпипан, с много мисъл и смисъл, с повече от прилични актьори и интересен сюжет. И е добре да се гледа повече от веднъж.

Много съм впечатлена, а това рядко ми се случва.
Не се препоръчва за хора, на които екшънът и ефектите са им приоритет. И, едновременно с това, показва колко красив филм може да се направи и без да има въпросните умопомрачителни ефекти (а донякъде и колко ненужни са те, ако майсторлъкът е на ниво, но това е друга тема).

Не, не, Торнаторе е... :notworthy:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Заниматален е.
Facebook
Изображение
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Последният филм, който гледах беше ето този, но като цяло не бях много изненадан от сюжета му, понеже много по-добре можеше да се изпипа. Препоръчвам го в моменти, когато нямате какво да правите! ;)
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Търговецът на кристал написа:La migliore offerta - новият на Торнаторе...
И аз го гледах преди около месец. Напълно подкрепям.Изображение
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
Cliff Burton
Паисий
Специалност: География и Биология
Обратна връзка:

Мнение от Cliff Burton »

Зеленият Път/Green Mile.
За пореден път. Един от малкото филми, които ме карат да заплача истински... :bow:s :notworthy: Уникален. Заедно с Изкуплението Шоушенк двете най-добри екранизации по Кинг. И които са коренно различни от повечето му хорър/психо произведения. Дарабонт си знае работата. :) Такива филми винаги ще гледам, а не бозите дето прави Холивуд в последните години... :wink:

Изображение
When you walk through a storm,
hold your head up high!
Walk on through the wind!
Walk on through the rain!
Though your dreams be tossed and blown…
Walk on, walk on with hope in your heart … and You'll Never Walk Alone!!
You'll never walk alone!
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Изображение

Тотално ин лов съм. Нямах търпение да го гледам още на премиерата и не ме разочарова!
Поредната доза Върколак няма как да не ме израдва максимално. Просто за мен това си е бил и винаги ще си остане любимия ми Марвел герои, а Хю Джакмън продължава да бъде на първо място в класацията ми за най- прекрасните мъже на света. :drunken: :drunken: :drunken:

P.S. И не си излизайте от салона като почнат финалните надписи. Повече от половината салон пак изтърва едно от най-важните неща, а то се случва именно след надписите!
Това все пак е Марвел, а при такъв филм винаги се чака до последно! :salute:
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
hardsoultosave
В началото бе словото

Мнение от hardsoultosave »

Последно гледах Secret window по Кинг.
Филмът си спечели специално място в сърцето ми и през цялото време водех дискусия със себе си на тема "Къде беше ти 18 години, та не можа да отделиш час и 30тина минутки за тая красота?!".
Много добър филм, спор няма.
"You are a little soul carrying around a corpse."
Аватар
Acapella
Драскач
Курс: първи

Мнение от Acapella »

Най-добрата оферта

Ами ... да. Доста съм взискателна към филми, така че този не успя да ме накара да се влюбя в него, но определено е хубав филм и си заслужаваше гледането. Лично на мен историята не ми беше достатъчно оригинална, а и ми пасваше друг финал, вероятно заради това не ме впечатли, но е хубаво преживяване иначе.
  • "Понякога чувам как костите ми се напрягат
    под тежестта на всички животи, които не живея."

Българска филология, ІІ курс
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Аз съм особено взискателна към филми (хеле пък напоследък), обаче братчееее... ♥
Както и да е, де - на теб какъв финал ти пасваше, различен от този? Мен точно краят ме изкефи най-много, макар да ми стана малко кофти (то и заради това). Ако го пишеш тук, сложи спойлър тагове, ама ако ти се занимава, може и на ЛС. Интересно ми е.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Grigorov
Пишете, о, братя
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grigorov »

Преди седмица-две гледах 2 от филмите на Уди Алън, на които по една или друга причина не бях обръщал внимание досега, а именно - Celebrity (1998) и Sweet and Lowdown (1999).

Първият е по-лекият за гледане от двата, но и по-слабия сякаш, ала има своите моменти, пък и на някой може да му хареса повече, отколкото на мен. Май присъствието на Уинона Райдър накланя везните към това да кажа, че филмът е добър, но ерекцията ми не бива да се взема предвид при оценка за филми. Млад Ди Каприо прави малка роля, но забавна за сметка на това.

Sweet and Lowdown e друга работа вече - Шон Пен е титанично добър тук, а играта му печели и номинация за Оскар. Става дума за измислен от Уди Алън китарист от 30-те години, гуляйджия, пияница и пр., но гениален, смятан за най-добрия в света, но самият той е комплексиран от един френски циганин - Джанго Рейнхард (реален музикант) - и му е трудно да приеме, че има някой по-талантлив от него. Има две хобита - да наблюдава влакове и да стреля по плъхове, които споделя с всички жени, които сваля, водейки ги по гарите или на едно място, където си е открил, че винаги има плъхове за стреляне. Страхуващ се от обвързване, непостоянен в работните си ангажименти за различни клубове - образът е страхотно изпълнен със съдържание от Шон Пен. За стила на Уди Алън няма да обяснявам - всички са наясно за какво става дума. Препоръчвам силно на всеки.
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия

Мнение от clinical_dead »

Френска целувка. Хубавичък филм - романтичен, развеселяващ :) .
Изображение

Изображение
Аватар
Grigorov
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Grigorov »

Hemingway & Gellhorn - прекрасен.

Ще се хареса особено на хората, които са почитатели на творчеството на Хемингуей и са се ровели за живота му, характера и пр., т.е. имат добри познания върху биографията му. В 'Midnight in Paris' също има Хемингуей, но там е по-скоро периферен образ и повече представят забавната страна на личността му, докато тук са изпипани докрай всички страни на характера му - голямото его, женкарството, гениалността, пиянството, самочувствието, манията за величие, размислите върху мисията на писателя и т.н., пресъздадени чрез страхотната игра на Клайв Оуен.

А в ролята на Марта Гелхорн - Никол Кидман. Същата Никол Кидман, която е на 45, изглежда на 30 и е по-чаровна от всякога. Най-добрата нейна игра, която съм гледал, а и като се порових - това е признато и от доста критици.

Изначалната цел на филма е да представи връзката между двамата, но на нейния фон умело са вплетени всички конфликти и проблеми, които са били на дневен ред в света по това време (30-те и 40-те години). Войни, зверства, трагедии. Простата човешка драма, дет' се вика.
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Remember the titans. Готин е и честно казано се замислям, дали бачи Дензъл има слаб филм...
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

аз за такъв не знам...
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

Значииии- изгледах 7-те части на Убийствен пъзел за ЕДИН ДЕН.Гордея се със себе си , след 4-тата част всички черва и гнусоти спират да ви правят впечатление.Иначе филма мислех че е чисто и просто касапница, но определено си я има идеята и не е просто поредния ужас , който се бълва.Много ми хареса.Питаха ме дали след 7-мата част дали не съм психясала , ама йок. Почвам Final Destination 2 3 4 и 5 :lol:
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”