СЛЕД изпитите - всичко за записването

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър
Курс: първи

Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването

Мнение от nasetoооо »

gavrilova написа:Само да ми потвърдите,че правилно съм разбрала.Сега на второ класиране съм приета Социална педагогика ама искам да се пробвам и за горните две желания.Дипломата ми е депозирана във факултета по педагогика за да участвам във второ класиране.Сега за да участвам във трето трябва да отида до ФП,да си взема от там дипломата,да отида до факултета по начална и предучилищна и да си депозирам дипломата там и да попълня молба за участие в трето класиране.
Правилно ли съм разбрала?

Да ..така трябва да направиш! :P
Ако посоката, в която вървиш ти носи щастие, не питай какъв е пътя, просто върви!
mastaryoda
В началото бе словото

Мнение от mastaryoda »

Имам голям проблем и искам да ви попитам един въпрос...От първо класиране съм била приета социология, но във сайта не ми излезе и аз не знаех и чаках директно 2-ро без да подавам документи тъй като мислих че не са ме приели със нищо и разбрах вчера за тази "моя" грешка та искам да попитам възможно ли е сега да се пробвам трето класиране за специалностите които са ми на първите желания или всичко е свършило за мен за тази година ?
Моля отговор от човек който наистина знае, не само да предполагаме ! :)
Благодаря предварително!
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

Хората, които наистина знаят, се намират в администрацията на СУ. Тук който каквото и да ти каже, няма значение.
Аватар
desiinkaa
В началото бе словото

Мнение от desiinkaa »

mastaryoda написа:Имам голям проблем и искам да ви попитам един въпрос...От първо класиране съм била приета социология, но във сайта не ми излезе и аз не знаех и чаках директно 2-ро без да подавам документи тъй като мислих че не са ме приели със нищо и разбрах вчера за тази "моя" грешка та искам да попитам възможно ли е сега да се пробвам трето класиране за специалностите които са ми на първите желания или всичко е свършило за мен за тази година ?
Моля отговор от човек който наистина знае, не само да предполагаме ! :)
Благодаря предварително!
Как така не ти е излязло...?!

А иначе на въпроса ти:

Чл. 33. (1) Първият етап на класирането се обявява на 16 юли 2013 г.

(2) В този етап на класиране за специалностите от Физическия факултет участват само кандидати с успешно положен конкурсен изпит по физика или с оценки от държавни зрелостни изпити по физика и астрономия. При наличие на свободни места, те се попълват от кандидати, посочили тези специалности и положили успешно алтернативен изпит по математика или химия или положили държавен зрелостен изпит по математика или по химия и опазване на околната среда.

Чл. 34. (1) Класираните кандидат-студенти от първия етап от 17 юли до 19 юли включително имат възможност:

1. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.

2. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.

3. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.

4. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.

(2) Некласираните от този етап кандидати не подават декларация за участие в класирането и не депозират диплома за средно образование, тъй като участват автоматично в следващия етап на класирането.
А ти покинула, втекла,
Шукала мати — не найшла,
Та вже й шукати перестала,
Умерла, плачучи. Давно
Не чуть нікого, де ти гралась,
Собака десь помандрувала,
І в хаті вибито вікно.

Тарас Шевченко
fdsa
В началото бе словото

Мнение от fdsa »

Бях потвърдил участието си във второ класиране като написах, че искам да участвам и във следващите класирания. Пак съм класиран в същата специалност и искам да ходя на трето класиране. Отново ли трябва да ходя във факултета да потвърждавам участие?
Аватар
lady__bird
В началото бе словото

Мнение от lady__bird »

Ако след второ класиране не са ни приели на по-желана специалност, автоматично ли продължаваме към трето класиране? Като в декларацията човекът е попълнил, че желае да участва в следващите класирания?

edit- Намерих отговора на по-предните страници. Би трябвало да е автоматично. :D
mastaryoda
В началото бе словото

Мнение от mastaryoda »

Значи според това което чета в момента щом съм отпаднала от второ значи и в трето класиране не фигурирам..
Благодаря все пак
Аватар
lady__bird
В началото бе словото

Мнение от lady__bird »

Щом не си се записала или не си потвърдила мястото си след първо класиране, отпадаш от всички останали. А как така в сайта не ти е излязло,че си приета? Кога ти е излязло в сайта?
Natalchetoоooo
В началото бе словото
Специалност: география
Курс: кандидат-студент

Мнение от Natalchetoоooo »

За какво са ми трите уверения в комплекта с документи, и в Софийския университет има ли някаква карта като тази ISIC.
Balgar
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Balgar »

Здравейте. Платих си таксата по банков път. Въпросът ми е, трябва ли да ходя до ректората за бележка, че ми е потвърдено плащането?
vikkkkki
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от vikkkkki »

Някой знае ли какво им е работното време за записване?
Аватар
the_hybrid
В началото бе словото
Специалност: Неформално образование

Мнение от the_hybrid »

Здравейте, въпреки че мисля, че трябва да отида до определения факултет за всеки случай искам да попитам, когато вече искам да се запиша по дадената специалност, в която съм приета трябва ли да отида до факултета, в който съм си депозирала дипломата, за да си я взема или са я прехвърлили до ректората? Благодаря!
"Ядосяй ме и ще си понесеш последствията!"- Анита
I AM THE VERRY FUCKING BITCH, PLEASE DON'T FORGET THAT!!!
"Преди изгрев винаги е най-тъмно."
" Да си в болница, е като да си сред вампири."
"Работата на дявола е детска игра..."
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър

Мнение от nasetoооо »

the_hybrid написа:Здравейте, въпреки че мисля, че трябва да отида до определения факултет за всеки случай искам да попитам, когато вече искам да се запиша по дадената специалност, в която съм приета трябва ли да отида до факултета, в който съм си депозирала дипломата, за да си я взема или са я прехвърлили до ректората? Благодаря!

Трябва да отидеш и да си е вземеш!
Ако посоката, в която вървиш ти носи щастие, не питай какъв е пътя, просто върви!
gavrilova
В началото бе словото
Специалност: Социална педагогика

Мнение от gavrilova »

В комплекта с документите има две уверения.Трябва ли и тях да ги попълня или само ако са ми необходими?И за вадене на студентска карта за градския транспорт ще ми трябва ли такова уверение?
Аватар
fyfif
В началото бе словото

Мнение от fyfif »

За градския транспорт е нужна студентска книжка, която ще ти бъде дадена октомври
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”