При мен има промяна. Но само при едно. Предполагам, това означава, че местата в другите спец. са запълнени.dani_ea написа:Същото е и при менBebsy написа:С разликата, че отдолу пише "Записване се извършва от 24 юли до 26 юли 2013 г включително, в сектор "Студенти" на Исторически факултет." Преди пишеше другите дати. Така е при доста хора. Мен не ме приеха друга специалност при
2-ро класиране, останах си със спец.от 1-во. Ако и при вас е така, това обяснява нещата.а при минималните балове има ли промяна? При мен, не.
Трето класиране
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Трето класиране
"The place where you made your stand never mattered. Only that you were there... and still on your feet."
Stephen King
Stephen King
При мен пише Записване се извършва от 24 юли до 26 юли 2013 г включително, в сектор "Студенти" на Факултет за начална и предучилищна педагогика. Aз съм приетa предучилищнa педaгогикa и чужд език,но искaх Aнглийскa филология,обaче бaлa изобщо не е мръднaл,a е същия кaто нa първото клaсирaне..и aз утре ще ходя дa потвърдя зa трето клaсирaне.
Успех! Балът при английската паднал ли е на 2-ро? Аз също съм писала АФ, но не помня колко беше балът от 1-во класиране.Nelly_ написа:При мен пише Записване се извършва от 24 юли до 26 юли 2013 г включително, в сектор "Студенти" на Факултет за начална и предучилищна педагогика. Aз съм приетa предучилищнa педaгогикa и чужд език,но искaх Aнглийскa филология,обaче бaлa изобщо не е мръднaл,a е същия кaто нa първото клaсирaне..и aз утре ще ходя дa потвърдя зa трето клaсирaне.
"The place where you made your stand never mattered. Only that you were there... and still on your feet."
Stephen King
Stephen King
Не, седи си още 17,68 както си беше при първо
Дa изобщо не се е променил..
Приет съм на 1во класиране една специалност, на 2ро класиране бях приета друга, но искам да продължа за по-предна специалност на 3то класиране. Ще си изгубя ли мястото от 2ро класиране, ако потвърдя за 3то? Извинете,че питам пак, но така и не разбрах от постовете по-горе.
- SHC
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Мисля, че може да си запазиш мястото от второ класиране, ако не те приемат на трето за по-горна специалност, която искаш. И за хората, които писаха по-горе щом не се е променил бала за дадена специалност, значи местата са запълнени, поне аз така го разбирам.Shadowguy написа:Приет съм на 1во класиране една специалност, на 2ро класиране бях приета друга, но искам да продължа за по-предна специалност на 3то класиране. Ще си изгубя ли мястото от 2ро класиране, ако потвърдя за 3то? Извинете,че питам пак, но така и не разбрах от постовете по-горе.
- desiinkaa
- В началото бе словото
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/desiinkaa
Не съм сигурна в това, което казваш и в друга тема писах на някой относно това.. Миналата година за Славянска филология минималният бал не се беше изменил през нито едно класиране, но на допълнителен прием имаше свободни около 15-20 места... Минималният бал пак беше 17SHC написа:Мисля, че може да си запазиш мястото от второ класиране, ако не те приемат на трето за по-горна специалност, която искаш. И за хората, които писаха по-горе щом не се е променил бала за дадена специалност, значи местата са запълнени, поне аз така го разбирам.Shadowguy написа:Приет съм на 1во класиране една специалност, на 2ро класиране бях приета друга, но искам да продължа за по-предна специалност на 3то класиране. Ще си изгубя ли мястото от 2ро класиране, ако потвърдя за 3то? Извинете,че питам пак, но така и не разбрах от постовете по-горе.
А ти покинула, втекла,
Шукала мати — не найшла,
Та вже й шукати перестала,
Умерла, плачучи. Давно
Не чуть нікого, де ти гралась,
Собака десь помандрувала,
І в хаті вибито вікно.
Тарас Шевченко
Шукала мати — не найшла,
Умерла, плачучи. Давно
І в хаті вибито вікно.
Тарас Шевченко
Можеш да си запазиш мястото.
Взимаш си дипломата от факултета, в който е била депозирана след първо класиране, отиваш в съответния факултет, в който са те приели след второ и я депозираш, като отново подаваш молба за участване в следващо класиране.
Взимаш си дипломата от факултета, в който е била депозирана след първо класиране, отиваш в съответния факултет, в който са те приели след второ и я депозираш, като отново подаваш молба за участване в следващо класиране.
-
nicolletta
- В началото бе словото
Ето малко официална информация, която може да е полезна http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/n ... niversitetSHC написа:Мисля, че може да си запазиш мястото от второ класиране, ако не те приемат на трето за по-горна специалност, която искаш. И за хората, които писаха по-горе щом не се е променил бала за дадена специалност, значи местата са запълнени, поне аз така го разбирам.Shadowguy написа:Приет съм на 1во класиране една специалност, на 2ро класиране бях приета друга, но искам да продължа за по-предна специалност на 3то класиране. Ще си изгубя ли мястото от 2ро класиране, ако потвърдя за 3то? Извинете,че питам пак, но така и не разбрах от постовете по-горе.
Според статията: "Запълнени след първия етап на класирането са специалностите „Скандинавистика“, „Квантова и космическа физика“, „Туризъм“, „Право“, „Музика“ и „География“ (задочно обучение)."
Бях потвърдил участието си във второ класиране като написах, че искам да участвам и във следващите класирания. Пак съм класиран в същата специалност и искам да ходя на трето класиране. Отново ли трябва да ходя във факултета да потвърждавам участие?
-
nicolletta
- В началото бе словото
Не, минаваш автоматично на 3-то класиране. Поне на мен така ми беше обяснено.fdsa написа:Бях потвърдил участието си във второ класиране като написах, че искам да участвам и във следващите класирания. Пак съм класиран в същата специалност и искам да ходя на трето класиране. Отново ли трябва да ходя във факултета да потвърждавам участие?
на мен първо ми казаха,че не трябва да се подава за 3то класиране,след като на 1во са те приели,после си подал молба за 2ро,а на 2ро не са те приели.сега ми казаха че трябва пак да подадеш молба.последно?
-
nicolletta
- В началото бе словото
Доколкото разбирам минаваш автоматично на 3-то класиране ако:cvetinkaa написа:на мен първо ми казаха,че не трябва да се подава за 3то класиране,след като на 1во са те приели,после си подал молба за 2ро,а на 2ро не са те приели.сега ми казаха че трябва пак да подадеш молба.последно?
1. На първо и второ класиране не са те приели нищо.
2. На първо класиране са те приели в дадена специалност, потвърдил си мястото си и си подал молба за 2-ро класиране, но след него си останал в същата специалност, не си се качил в по-горна, и искаш да отидеш на 3-то класиране.
Ако си приет в друга специалност на 2ро класиране обаче, трябва да подадеш молба за 3-то.
Поне аз така си обяснявам процедурата след всичко изписано тук и попитано в СУ. Дококолко е вярна логиката ми - не знам.
- desiinkaa
- В началото бе словото
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/desiinkaa
Хайдеее!! Утре излиза и третото окончателно класиране!!! Колко хора го чакат...
А ти покинула, втекла,
Шукала мати — не найшла,
Умерла, плачучи. Давно
І в хаті вибито вікно.
Тарас Шевченко
Шукала мати — не найшла,
Умерла, плачучи. Давно