mastaryoda написа:Имам голям проблем и искам да ви попитам един въпрос...От първо класиране съм била приета социология, но във сайта не ми излезе и аз не знаех и чаках директно 2-ро без да подавам документи тъй като мислих че не са ме приели със нищо и разбрах вчера за тази "моя" грешка та искам да попитам възможно ли е сега да се пробвам трето класиране за специалностите които са ми на първите желания или всичко е свършило за мен за тази година ?
Моля отговор от човек който наистина знае, не само да предполагаме !
Благодаря предварително!
Как така не ти е излязло...?!
А иначе на въпроса ти:
Чл. 33. (1) Първият етап на класирането се обявява на 16 юли 2013 г.
(2) В този етап на класиране за специалностите от Физическия факултет участват само кандидати с успешно положен конкурсен изпит по физика или с оценки от държавни зрелостни изпити по физика и астрономия. При наличие на свободни места, те се попълват от кандидати, посочили тези специалности и положили успешно алтернативен изпит по математика или химия или положили държавен зрелостен изпит по математика или по химия и опазване на околната среда.
Чл. 34. (1) Класираните кандидат-студенти от първия етап от 17 юли до 19 юли включително имат възможност:
1. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
2. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
3. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
4. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.
(2) Некласираните от този етап кандидати не подават декларация за участие в класирането и не депозират диплома за средно образование, тъй като участват автоматично в следващия етап на класирането.