Мерсиniki_mitev написа:Би трябвало да е до 17.00, но касата е на 15 метра от отдел "Студенти", където ще се запишеш, така че вероятно няма смисъл да бързаш.(Записването е от утре.)
[КСК 2013] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2013] Математика
- whereismymind
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни Науки
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Никье, записвай я информатиката, че да не си без нищо!niki_mitev написа:Бала ми е 19.60, а минималния за ИС е 19.80, дали имам шанс за там на трето класиране и трябва ли пак да подавам молба, при положение, че не съм се качил нагоре в класирането?
Ако съвсем не искаш там, той един приятел влезе ИС и се премести КН първата година, тъй като все има хора, които се отказват първия семестър заради натоварването. Не помня как стана, та прочети из правилниците.
пп. Ако се сещаш, аз съм Вал, между другото.
Приет съм КН с 21 бал на второ класиране чаках за за СИ но бала не падна и сега е 21.30 има ли смисъл да чакам за трето и ако искам да чакам трябва ли пак да ходя да потвърждавам същото нещо и има ли вариант да загубя и това място ако не се запиша сега
-
mkaDGr
- В началото бе словото
@airbagggg
Виж сега: на първо класиране балът за СИ беше 21,31, и хората, които са приети тогава най-вероятно това им е било първото желание, тоест са били задължени да се запишат в определения срок. Сега балът е паднал с 1 стотна, което значи почти никой не се е отписал, а и дори да има хора, които са го направили, то очевидно местата са се запълнили с хората с 21,30 бал(колкото и да са те). Щом са чакали второ класиране значи сега се записват със сигурност. Абе, накратко балът да падне на 3то класиране, дори с 2 стотни, просто е много малък, да не кажа никакъв. Това естествено е мое лично мнение, а относно мястото, някъде бях чел, че се губело, когато става въпрос за 2->3 класиране, но тук вече не съм сигурен. За най-сигурно звънни и питай.
Виж сега: на първо класиране балът за СИ беше 21,31, и хората, които са приети тогава най-вероятно това им е било първото желание, тоест са били задължени да се запишат в определения срок. Сега балът е паднал с 1 стотна, което значи почти никой не се е отписал, а и дори да има хора, които са го направили, то очевидно местата са се запълнили с хората с 21,30 бал(колкото и да са те). Щом са чакали второ класиране значи сега се записват със сигурност. Абе, накратко балът да падне на 3то класиране, дори с 2 стотни, просто е много малък, да не кажа никакъв. Това естествено е мое лично мнение, а относно мястото, някъде бях чел, че се губело, когато става въпрос за 2->3 класиране, но тук вече не съм сигурен. За най-сигурно звънни и питай.
- Krasi.Nikolov
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно Инжинерство
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: Sofia
- Обратна връзка:
КН и СИ са почти еднакви специалности. Така, че моят съвет е да се записваш КН. С какво искаш точно да се занимаваш, за да ти кажа, дали КН ще ти свърши работа 
Нищо толкова фатално не е станало. И двете специалности имат своите плюсове и минуси и имат разлики, но бас държа, че майка ти изобщо не е наясно с тях.nikinsetooo написа:Някой може ли да ми обясни каква е разликата между информатика и информационни системи? Не ,че нещо,но майка ми направи голям проблем ,че кандидатствах информатика ,а не информационни системи.... какво значение има? Грешка ли съм направила ?Да му имам и отношението.

И аз си мисля че са доста подобни но някак си по добре ми звучи СИ. Иначе смятам да се занимавам с някакъв вид изработка на приложения(мобилни най вече предполагам).
А някой който е наясно дали се губи мястото ще може ли да помогне като отговори
А някой който е наясно дали се губи мястото ще може ли да помогне като отговори
- Krasi.Nikolov
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно Инжинерство
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: Sofia
- Обратна връзка:
Искаш да научиш, а не кое звучи по-добре. То и 'Бизнес комуникация' звучи добре, ама ставаш секретарка(нищо против секретарките нямам ) . За това което искаш, КН е точното място. Чул ли си за Team Leader. От СИ ставаш нещо подобно. СИ те учат повече как се разработва софтуер, какви са стъпките, пазар ей такива неща, бизнес преговори и т.н. Самото разработване ( от страна на код ) се прави от хората от КН. Те правят магиите като бързина оптимизация, поддръжка и т.н, не че от СИ не излизаш пак програмист, но в КН повече се задълбава в тази област, а СИ повече задълбават в самата разработка на софтуера.airbagggg написа:...... но някак си по добре ми звучи СИ .....
-
overthedges
- В началото бе словото
- Курс: втори
Само да вметна, защото никой не ти отговори като гледам,но това сравнение звучи ужасно некомпетентно, още повече идващо от човек с доста нисък за момче бал. Вашият випуск не е по-велик, по-умен и пр. Да ме извиняваш, но миналата година имаше екстремална стереометрична задача,на която окапаха повечето, нещо, което лично съжалявам, че вашият випуск не видя. И не го казвам, защото искам да ви е гадно и на вас, далеч съм от мисълта, но не можеш да сравняваш по никакъв начин условията, при които влезе миналогодишният набор с този сега.Ivaylo_N. написа:Добре де, това не е нормално. Миналогодишния бал за компютърни науки е по-нисък от второ класиране информатика тази година ;(. Толкова ли пък да ни е умен набора? Сега се чудя дали да чакам трето класиране, за да влезна евентуално информационни системи. С бал 19.25 дали ще успея, как мислите?
И ако трябва да кажа нещо поучително като "по-голяма" и "поживяла" в системата на ФМИ, оставете егото и бала си някъде преди да стъпите октомври във ФМИ, защото истината е, че освен за някаква болна слава за нищо друго не ви трябва. Грозната истина е, че и тези с бал 24 ги късат,и тези от национални по математика или информатика, че това какво си учил в училище няма никакво значение, че тези от езиковите гимназии какъвто случай съм и аз по-често са по-упоритите и се спрявят дори по-добре. Гимназията я завършихте вече, от тук вече има значение само колко си упорит, колко учиш и колко го искаш.
А това да си мерите разни работи, било то балове са детски истории
ПП: А и не плюйте толкова по горния випуск, щото като ви стане напечено в сесията точно те ще ви снасят информация, която във ФМИ струва колкото петрола!
-
mkaDGr
- В началото бе словото
@overthedges каква специалност си?
Иначе не се съмнявам, че това, което казваш е истина : )
-
jr-
- В началото бе словото
- Специалност: -
Освен от КН, и от Информатика. х)Krasi.Nikolov написа:Искаш да научиш, а не кое звучи по-добре. То и 'Бизнес комуникация' звучи добре, ама ставаш секретарка(нищо против секретарките нямам ) . За това което искаш, КН е точното място. Чул ли си за Team Leader. От СИ ставаш нещо подобно. СИ те учат повече как се разработва софтуер, какви са стъпките, пазар ей такива неща, бизнес преговори и т.н. Самото разработване ( от страна на код ) се прави от хората от КН. Те правят магиите като бързина оптимизация, поддръжка и т.н, не че от СИ не излизаш пак програмист, но в КН повече се задълбава в тази област, а СИ повече задълбават в самата разработка на софтуера.airbagggg написа:...... но някак си по добре ми звучи СИ .....
-
jr-
- В началото бе словото
- Специалност: -
Права си. Година с година не могат да бъдат сравнявани, а и няма смисъл.overthedges написа:Само да вметна, защото никой не ти отговори като гледам,но това сравнение звучи ужасно некомпетентно, още повече идващо от човек с доста нисък за момче бал. Вашият випуск не е по-велик, по-умен и пр. Да ме извиняваш, но миналата година имаше екстремална стереометрична задача,на която окапаха повечето, нещо, което лично съжалявам, че вашият випуск не видя. И не го казвам, защото искам да ви е гадно и на вас, далеч съм от мисълта, но не можеш да сравняваш по никакъв начин условията, при които влезе миналогодишният набор с този сега.Ivaylo_N. написа:Добре де, това не е нормално. Миналогодишния бал за компютърни науки е по-нисък от второ класиране информатика тази година ;(. Толкова ли пък да ни е умен набора? Сега се чудя дали да чакам трето класиране, за да влезна евентуално информационни системи. С бал 19.25 дали ще успея, как мислите?
И ако трябва да кажа нещо поучително като "по-голяма" и "поживяла" в системата на ФМИ, оставете егото и бала си някъде преди да стъпите октомври във ФМИ, защото истината е, че освен за някаква болна слава за нищо друго не ви трябва. Грозната истина е, че и тези с бал 24 ги късат,и тези от национални по математика или информатика, че това какво си учил в училище няма никакво значение, че тези от езиковите гимназии какъвто случай съм и аз по-често са по-упоритите и се спрявят дори по-добре. Гимназията я завършихте вече, от тук вече има значение само колко си упорит, колко учиш и колко го искаш.
А това да си мерите разни работи, било то балове са детски истории
ПП: А и не плюйте толкова по горния випуск, щото като ви стане напечено в сесията точно те ще ви снасят информация, която във ФМИ струва колкото петрола!
Според мен предварителната тема миналата година беше сравнително ОК, но тази на редовния беше отвратителна.
А тази година и предварителната, и редовната тема бяха не толкова трудни.
Така че това с по-високите балове е нормално, не означава, че еди-кой-си е по-умен от някой др. А и е безсмислено да се правят такива сравнения, пак казвам.
Поздрави!
-
overthedges
- В началото бе словото
- Курс: втори
СИmkaDGr написа:@overthedges каква специалност си?
Вили Цанева, която ви отговаряше на въпросите дълго време ми е колежка, даже сме в една група
Аз сега ще съм първи курс КН и от началото на 12 клас работя като програмист на 4 часа. Имам познати и от КН, СИ и ИС и това, което разбрах е, че за да станеш team leader не е нужно да завършиш определна специалност. Като отидеш на интервю за работа за team leader, те ще гледат колко опит имаш като работа, какво знаеш, а не каква специалност си завършил. Ако не си в СИ, винаги може да запишеш като избираеми някои предмети, които се учат там. Дори познатите ми ме съветваха да запиша нещо друго във ФМИ, а не КН или СИ, защото преподавателите са по-благосклонни и човек има повече свободно време и може да работи.Krasi.Nikolov написа:Искаш да научиш, а не кое звучи по-добре. То и 'Бизнес комуникация' звучи добре, ама ставаш секретарка(нищо против секретарките нямам ) . За това което искаш, КН е точното място. Чул ли си за Team Leader. От СИ ставаш нещо подобно. СИ те учат повече как се разработва софтуер, какви са стъпките, пазар ей такива неща, бизнес преговори и т.н. Самото разработване ( от страна на код ) се прави от хората от КН. Те правят магиите като бързина оптимизация, поддръжка и т.н, не че от СИ не излизаш пак програмист, но в КН повече се задълбава в тази област, а СИ повече задълбават в самата разработка на софтуера.airbagggg написа:...... но някак си по добре ми звучи СИ .....