[КСК 2013] Японистика, Китаистика и Кореистика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Japistachoco
В началото бе словото
Специалност: китаистика
Курс: втори

Re: [КСК 2013] Японистика, Китаистика и Кореистика

Мнение от Japistachoco »

Ахахаха, слушайте bob_kira, знае за какво говори... :D :D И да, добре дошли на всички, специално на китаистите, намерете ни във фейсбук, за да можем от сега да почнем да ви плашим : >
Everything will vanish without a trace when the songs go through.
Came here to flee with you.
Into the silence.
Аватар
suny
В началото бе словото

Мнение от suny »

madlar написа:Съжалявам за повечкото предстоящи въпроси...Но заради насъбраните емоции ,наѝ-вече ядове, ми трябват отговори а не знам към кого да се обърна.
Ако някоѝ знае моля да помогне.Има ли шанс при попълването на заявлението да не съм успяла да се запиша за второто класиране а да съм потвардила само мястото си от първия етап?
Не знам дали така трябва да е ,но на мен нищо не ми излиза за втори етап класиране в Кандидатстудентска кампания 2013 , а само че съм потвардила за първи етап.
Спокойно, и при мен е така - нищо не си объркала. Те са написали "Приет при 1 етап на класиране ... ", защото си приета в дадената специалност на първо класиране, и "потвърдил", защото си потвърдила, че запазваш мястото си и участваш в следващото /второ/ класиране.
“You'll never find a rainbow if you're looking down”
madlar
В началото бе словото
Специалност: Английска фиология
Курс: първи

Мнение от madlar »

suny написа:
madlar написа:Съжалявам за повечкото предстоящи въпроси...Но заради насъбраните емоции ,наѝ-вече ядове, ми трябват отговори а не знам към кого да се обърна.
Ако някоѝ знае моля да помогне.Има ли шанс при попълването на заявлението да не съм успяла да се запиша за второто класиране а да съм потвардила само мястото си от първия етап?
Не знам дали така трябва да е ,но на мен нищо не ми излиза за втори етап класиране в Кандидатстудентска кампания 2013 , а само че съм потвардила за първи етап.
Спокойно, и при мен е така - нищо не си объркала. Те са написали "Приет при 1 етап на класиране ... ", защото си приета в дадената специалност на първо класиране, и "потвърдил", защото си потвърдила, че запазваш мястото си и участваш в следващото /второ/ класиране.
Много благодаря за помощта!!! :)
А само последно въпросче :oops: - Това ли му беше краят на второто класиране,никъде не трябва да ми изпише за него в саѝта щом нищо не се е променило за мен(не съм приета в по-горна специалност) ? :scratch:
Аватар
suny
В началото бе словото

Мнение от suny »

Да, това беше.
“You'll never find a rainbow if you're looking down”
madlar
В началото бе словото

Мнение от madlar »

radadaran написа:Ами, нямам информация, но е много вероятно просто заемащия свободното място да има равен бал с последното момиче от първо класиране. :?
При условие, че отказалият се човек е само един, то не може да се очаква кой знае какъв спад на минималния бал.
Малко късно отговарям , но да си споделя на никому ненужната теориѝка.Предварително да се извиня ако по някакъв начин нарушавам правилата във форума още не съм напълно наясно с тях - новичка съм :) Според мен няма как да не се е смъкнал бала ако са влезли нови хора в японистиката,а интернет страницата за яп-ката ми подсказва че се е покачил броя на момичетата и са вече над 10.Може и да греша ,но преди време прочетох във правилника ,че ако има кандидат-студенти с еднакъв броѝ бал влизат колкото и да са те и пак се смятат за един.
Аватар
radadaran
В началото бе словото

Мнение от radadaran »

О, да! Моя грешка.
Съвсем изключих, макар че е логично.

Значи може би в крайна сметка просто не се е отказало момичето. :)
madlar
В началото бе словото

Мнение от madlar »

Аз се досетих малко късно,че може да са приели повечко момичета още от самото първо класиране заради еднаквите балове и затова дори и да се е отписало едно момиче от японистиката да са решили щом са запълнили десетте места,че и отгоре, да са ги оставили такава броѝка и второто класиране да не се е състояло.За мое нещастие :cry:
Аватар
Eridanus
В началото бе словото

Мнение от Eridanus »

14 момичета сме класирани. Може това да е причината.
Аватар
bluepill
В началото бе словото

Мнение от bluepill »

Привет и от мен! Следващата година завършвам и главно съм се насочила към кореистика. До сега живеех в заблудата, че матурата по английски е достатъчна за да се кандидатства с тази специалност, но след като се зачетох в тази тема разбрах,че има и конкурсен изпит. Честно казано вече започвам да се отчайвам, защото не съм правила диктовки от 8-ми клас.
Та искам да попитам ориентировъчно колко като минимална оценка трябва да изкарам на изпита за да ме приемат?
Аватар
sulfric
В началото бе словото
Специалност: Културология

Мнение от sulfric »

тази година като гледам балът и с 4 и 50 се влиза но преди 2 години 5,20 беше минимум така че зависи от интелекта на кандидатстващите. Купи си 5те книжки по английски от книжарниците в ректората, помоли някой да ти прави диктовки, а ако имаш повече желание може и на курс от Софийския да отидеш-той се намира близо до НДК. Има 3 етапа този курс , но според мен първият е ненужен , важен е този 2-3 седмици преди изпита - 5 дни е и ще правите изпитите от предишните години - тоест от 2013-назад броиш 5г :) А в книжките са подобни тестове, даже по-трудни от реалния изпит.
If I could be any one of the things
in this world that bite
Instead of a dentured ocelot on a leash
I'd rather be a kite
And be tied to the end of your string
and flying in the air, baby, at night
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”