/не ми даде да си изпратя цялото мнение...та го разделих на 2 части/
Другото ми любимо място е 2ката върхове Камен дел и Ушите...Сравнително ниски върхове, близки един до друг (на около 20 минути) и с много хубава панорама. Като ходя се качвам и на 2та...има перфектни камъни за лежане и на 2та

. Връх Камен дел е върхът видим от всяка част на София - съответно отгоре се вижда цяла София. Снимки имам много, но не ми се ще да напълвам темата с тях, затова само няколко:
Гледка от вр. Ушите към вр. Камен дел и София под него (повечето хора отиват при кола с името на върха, който е в дясно на снимката...аз препоръчвам да минете на лявата част на върха- има по-удобни места за седене)...Отклонението за върха е при кол 122

....не газете през тревата, че смущавате змийчетата, които си почиват отдолу

Вече на вр. Камен дел... така мога да си стоя с часове.

Панорама от вр. Камен дел - голям кеф...любимото място

(ако ходите нощно време задължително дълъг панталон, яке и шапка покриваща ушите - голям ветрилник е обикновено, а температурата пада и до към 10 градуса лятото...)
Тези 2 места се на около час-час и половина от читав автомобилен път...2-3 литра бензин за 1 ден в планината- но го предпочитам пред дупките в студентски град. С градски транспорт е доста спорна работата и не мога да дам акъл...пътя до Комините е минимум 3 часа от Драгалевци, а до Камен дел още повече.