although, ти кой точно си-човекът, който викаше хората по номерца ли?
[КСК 2013] Право
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2013] Право
Аз се записах днес. Имаше нещо наречено ЛИН, което така и не разбрах попълва ли се, ама не ми казаха нищо. Явно съм студент вече 
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
ЛИН не трябва да попълваш, тъй като той е само за чужденци (личен идентификационен номер). 
Иначе не само виках номерцата, макар сигурно именно това да се запомни най-много от моето висене пред отдел "Студенти"... разправях се с родители, опитвах се да помагам с документите, при все, че голяма част от новоприетите бяха доста наперени и си мислеха, че подобна помощ би била под тяхното ниво... но имайки предвид това, на което ставах свидетел, докато инспекторките им оправяха документите, то определено нямат покритие на самочувствието, което показваха... както и да е, честито приемане и успешно следване. : ))
Иначе не само виках номерцата, макар сигурно именно това да се запомни най-много от моето висене пред отдел "Студенти"... разправях се с родители, опитвах се да помагам с документите, при все, че голяма част от новоприетите бяха доста наперени и си мислеха, че подобна помощ би била под тяхното ниво... но имайки предвид това, на което ставах свидетел, докато инспекторките им оправяха документите, то определено нямат покритие на самочувствието, което показваха... както и да е, честито приемане и успешно следване. : ))
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Благодаряalthough написа:ЛИН не трябва да попълваш, тъй като той е само за чужденци (личен идентификационен номер).
Иначе не само виках, макар сигурно именно това да се запомни най-много от моето висене пред отдел "Студенти"... разправях се с родители, опитвах се да помагам с документите, при все, че голяма част от новоприетите бяха доста наперени и си мислеха, че подобна помощ би била под тяхното ниво... но имайки предвид това, на което ставах свидетел, докато инспекторките им оправяха документите, то определено нямат покритие на самочувствието, което показваха... както и да е, честито приемане и успешно следване. : ))
От това което видях днес направо не ми се мисли вчера как е било. Не знаех, че е имало проблеми такива проблеми с родителите...
Иначе на мен абсолютно нищо не ми оправиха инспекторките, явно съм се справил
Факт е обаче, че има твърде много хора за записване и твърде малко инспекторки. Дори с изрядно попълнени документи просто е невъзможно при толкова хора да стане с нормална скорост записването.
Примерни попълнени документи също биха помогнали, поне да се знае коя графа се попълва от кандидат-студента и коя от инспекторите...
Дано догодина да има по-добра организация.
- Serenity_
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Не е така. Въпросът е, че повечето (включително и аз), които отидохме през първия ден, имахме предпочитания за групи. Може да греша, но според мен почти няма шанс на третия ден да е останало нещо в средните. Затова отиваме въпреки опашките.although написа: Иначе ви разказвах, че ще има километрични опашки, но явно не сте взели думите ми за изцяло чиста монета.![]()
А ако изненадата утре е още места в хубавите групи от двата потока, честито на печелившите (макар че ми се струва странна идея да ги пазят за третия ден).
Напротив, аз изцяло си бях попълнил документите и цялата работа при инспекторките не продължи повече от 3-4минути.Дори с изрядно попълнени документи просто е невъзможно при толкова хора да стане с нормална скорост записването.
Това ми напомня как една майка попълваше документите на сина си, тя даже влезе с него, ама бързо избяга .разправях се с родители, опитвах се да помагам с документите, при все, че голяма част от новоприетите бяха доста наперени и си мислеха, че подобна помощ би била под тяхното ниво...
350 човека по 4 минути са 23 часа. Да не говорим, че там трябва да запишат повече от 350, че не всеки минава за 3-4 минути, че има почивки и работно време. Както и да го въртиш, 2 инспекторки не могат да се справят бързо с такъв брой хора.Nipton написа: Напротив, аз изцяло си бях попълнил документите и цялата работа при инспекторките не продължи повече от 3-4минути.
Още днес нямаше, по неволя ми се наложи да се запиша в група в другия поток... Останали са по 1-2 свободни места на група.Serenity_ написа: Не е така. Въпросът е, че повечето (включително и аз), които отидохме през първия ден, имахме предпочитания за групи. Може да греша, но според мен почти няма шанс на третия ден да е останало нещо в средните. Затова отиваме въпреки опашките.
А ако изненадата утре е още места в хубавите групи от двата потока, честито на печелившите (макар че ми се струва странна идея да ги пазят за третия ден).
Нямах предвид целият курс да мине за един ден,Nope написа:350 човека по 4 минути са 23 часа.Nipton написа: Напротив, аз изцяло си бях попълнил документите и цялата работа при инспекторките не продължи повече от 3-4минути.
Ти май не четеш какво пиша. Няма значение.Nipton написа: Нямах предвид целият курс да мине за един ден,но ако всички си попълваха документите както трябва, то опашките щяха да вървят по-бързо.
Вярно, че ако имаше повече служителки записването щеше да върви по-бързо, но това не трябва да служи за извинение на студентите.
- suits
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
И аз се записах- 2ра група (това трябва да е 1 поток, нали ?). Междудругото, не знам как althought издържа да не се скара с някой родител
:D
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Значи и ти не си ми дал да ти прегледам документите, така ли?Nope написа:БлагодаряИначе на мен абсолютно нищо не ми оправиха инспекторките, явно съм се справил
Студентите също помогнаха с документите.
Факт е обаче, че има твърде много хора за записване и твърде малко инспекторки. Дори с изрядно попълнени документи просто е невъзможно при толкова хора да стане с нормална скорост записването.
Не искам да бъда адвокат на никого, та аз съм филолог - по дяволите, но не виждате голямата картинка и си гледате от своята камбанария и тъй като вчера написах, че не желая да влизам в подобни онлайн дискусии, защото няма да доведат до нищо друго, освен до губене на време, а такова нямам, то затова и сега ще спра да пиша. Ако някой иска да си говорим за цялата ситуация, нека си говорим, а не да си пишем.
Дошла си още през първия ден с ясната идея, че ще има големи опашки, значи е така, както ви бях написал, а причината е напълно ирелевантна.Serenity_ написа:Не е така. Въпросът е, че повечето (включително и аз), които отидохме през първия ден, имахме предпочитания за групи. Може да греша, но според мен почти няма шанс на третия ден да е останало нещо в средните. Затова отиваме въпреки опашките.although написа: Иначе ви разказвах, че ще има километрични опашки, но явно не сте взели думите ми за изцяло чиста монета.![]()
Именно! : ))Nipton написа:аз изцяло си бях попълнил документите и цялата работа при инспекторките не продължи повече от 3-4минути.
Хаха, за съжаление не беше само една... вчера се разправях с един родител, който като го питах защо той е тук, а не синът му, той ми отговори, че синът му все още нямал смелост да дойде да спори и да се запише...Nipton написа:Това ми напомня как една майка попълваше документите на сина си, тя даже влезе с него, ама бързо избяга .although написа:разправях се с родители, опитвах се да помагам с документите, при все, че голяма част от новоприетите бяха доста наперени и си мислеха, че подобна помощ би била под тяхното ниво...
Не знам дали не могат да се справят, ама знам, че за два дена минаха над 310 човека и след като толкова добре си боравиш с математиката, то надали ще ти представлява проблем да сметнеш утре колко ще минат и колко са се записали за два дена. И като за край - записването е три дена, а не два или един ден! Ти нима очакваш цялата администрация на СУ да работи за ЮФ? С риск да прозвучи еретично следващото ми твърдение - не сте само вие в Софийски университет.Nope написа: 350 човека по 4 минути са 23 часа. Да не говорим, че там трябва да запишат повече от 350, че не всеки минава за 3-4 минути, че има почивки и работно време. Както и да го въртиш, 2 инспекторки не могат да се справят бързо с такъв брой хора.
О, аз си се карах стабилно с някои, но явно не си бил свидетел.suits написа:не знам как althought издържа да не се скара с някой родител:D
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Имам и "добра" новина:
Ако си мислите, че 350 души са много... представете си 5 курса право и 4 курса МО, плюс задочните им, да си плащат таксите и да заверяват семестъра 2 пъти годишно (ще видите след първата сесия) - или като чакате за стипендии...
Един съвет: сигурно сте видели малките двойни бланки за свидетелство (например за пред бдж или тем подобни) - купете си няколко от тях, ще ви трябват за много нещата, и като ги попълните идете на веднъж да ви ударят печат... Самите свидетелства ще ви трябват за няколко институции (те доказват, че сте студенти) - карти за БДЖ, за градски транспорт, за общежития и прочеее шитни... Ще ви се наложи да търчите доста често до тоя отдел Студенти и ще си отживеете бая часове по опашки...
Ако си мислите, че 350 души са много... представете си 5 курса право и 4 курса МО, плюс задочните им, да си плащат таксите и да заверяват семестъра 2 пъти годишно (ще видите след първата сесия) - или като чакате за стипендии...
Един съвет: сигурно сте видели малките двойни бланки за свидетелство (например за пред бдж или тем подобни) - купете си няколко от тях, ще ви трябват за много нещата, и като ги попълните идете на веднъж да ви ударят печат... Самите свидетелства ще ви трябват за няколко институции (те доказват, че сте студенти) - карти за БДЖ, за градски транспорт, за общежития и прочеее шитни... Ще ви се наложи да търчите доста често до тоя отдел Студенти и ще си отживеете бая часове по опашки...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Това съм го пропуснал,Хаха, за съжаление не беше само една... вчера се разправях с един родител, който като го питах защо той е тук, а не синът му, той ми отговори, че синът му все още нямал смелост да дойде да спори и да се запише...
- maria.georgieva.
- В началото бе словото
Доволни и щастливи,че се записахме
Мисля,че "девизът" на тези три дни от записването стана "Май да ме приемат стана по-лесно отколкото да се запиша"
Но пък...здраве да е,важното е,че имахме достатъчно нерви и чакащите,и лелките в отдел "Студенти",и двамата сладури от СС,които помагаха на вратата (евала и на двама ви за железните нерви,честно!) въпреки понякога малко "по-напечените" ситуации
А иначе...някой записал се в четвърта група ? 
Dreams are not enough...actions are needed
-
Mimiito.O
- В началото бе словото
- Специалност: Право
И аз се записах, още на 17ти
Също не очаквах, че ще падне такова висене, но какво да се прави.. От една страна сами сме си виновни като сме се юрнали всички от първия ден :д Но пък може би трябва да има нещо като онлайн вземане на номерче примерно :д за да си прецени всеки кой ден ще мине и в коя част на деня.. Просто е неприятно, защото не знаеш с каква скорост точно ще върви опашката, дали ще трябва да си търсиш къде да спиш и така.. Но и на инспекторките и на момчето и момичето отпред не им е било по-приятно със сигурност.. чудя се момчето как си запази усмивката докрая, защото на инспекторката определено й личаха нервите :д А само не разбрах какво стана с групите - бях 120та и трябваше да избирам от 1 до 8 група? Пълнят първо първи поток или така си е решила жената