Каква за вас е идеалната връзка?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
Каква за вас е идеалната връзка?
Най-безсрамно свих идеята за темата от въпросника на Джеймс
Ако иска може да пробва да ме съди за авторско право
Та... дискутирайте
Ако иска може да пробва да ме съди за авторско право
Та... дискутирайте
The more you want, the easier you are to exploit
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Каква за вас е идеалната връзка?
Несъществуваща/съществуваща само в главата ми, очевидно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Къде е анкетата?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Повечето вече са отговорили там,включително и аз. Мнението ми не се е изменило оттогава.
16. Каква е за теб идеалната връзка? - Такава,каквато не можеш да опишеш.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Няма да казвам, че ще вземе някой да ми я урочаса 
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Не съществува такова нещо като идеална връзка. Просто няма как да се срещнат двама души, които да са до такава степен еднакви. Но ако има нещо, което да се доближава максимално до идеалното, то това е връзката, в която партньорите притежават достатъчно решителност и постоянство, за да преодоляват проблемите си, без взаимоотношенията им безвъзвратно да пострадат в процеса.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аз моя отговор така и не го намерих, но подозирам, че е било нещо от сорта, че човекът, с когото съм, би ме обичал заради, а не въпреки онова, което съм. Все още е актуално, като се замисля. Утре ще видя какво съм отговорила наистина, че ми стана любопитно.
Силве, има как да се срещнат двама души, които да са "до такава степен еднакви" (имах един такъв пример в собствения си живот). Това обаче въобще не гарантира, че връзката между тях би била идеална и въобще възможна или дори желана.
Силве, има как да се срещнат двама души, които да са "до такава степен еднакви" (имах един такъв пример в собствения си живот). Това обаче въобще не гарантира, че връзката между тях би била идеална и въобще възможна или дори желана.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Аз разбирам "еднакви", като хора с еднакъв светоглед, цели, идеи за бъдещето си, навици ако щеш. Няма иначе как наистина да се създаде връзка, поне според мен. Но идеалното варира
. Важното е хората да са щастливи (по принцип) и да се обичат, пък определенията животът ги разкоства така или иначе.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Е, в някои аспекти еднаквостта е положителен фактор (например еднакви интереси, битови порядки, възгледи), но ще се отнася до характери мисля, че по-скоро трябва да има известен антагонизъм, за да вървят нещата.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Мда, аз съм забелязала, че има много двойки, които се "уравновесяват" като характери. В същото време обаче на пръв поглед повечето такива мен ми изглеждат "еднакви", някак си... Не мога да го обясня. Но то и е трудно ако си с някого от Х време/живееш с него/семейни сте да не сте си повлияли и смесили като черти и т.н.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Да яде чесън и да има планински обувки. Ако е хърватин, е бонус.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
За еднаквостта според мен също е важна, но по-скоро що се отнася до споменатите вече светоглед, отношение и намерения към партньора, битови навици. Но от друга страна, парчетата от пъзела си съвпадат точно защото не са еднакви, а се допълват. Например ако единият е по-колеблив, другият да компенсира с увереност и умение бързо да взима решения. Ако единият е по-мекушав, другият да е по-твърд и т.н.
А иначе според мен идеалната връзка е между двама души, които се обичат и осъзнават това и искат да бъдат заедно. Двама души, които дават всичко от себе си безкористно за щастието на партньора, без да си слагат емоциите на кантар. Хора, които се грижат един за друг по всички възможни начини, защото им харесва другият да е щастлив. Без да имат задни мисли, без да си играят номерца, без да си правят напук. Когато имат проблем просто да поставят въпроса прямо и честно. Честността, доверието и грижата за другия са в основата на споделената щастлива любов според мен.
А иначе според мен идеалната връзка е между двама души, които се обичат и осъзнават това и искат да бъдат заедно. Двама души, които дават всичко от себе си безкористно за щастието на партньора, без да си слагат емоциите на кантар. Хора, които се грижат един за друг по всички възможни начини, защото им харесва другият да е щастлив. Без да имат задни мисли, без да си играят номерца, без да си правят напук. Когато имат проблем просто да поставят въпроса прямо и честно. Честността, доверието и грижата за другия са в основата на споделената щастлива любов според мен.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Идеална е една връзка тогава когато:
двамата се обичат истински
приемат се взаимно и предвид несъвършенствата им
помагат си и се подкрепят взаимно
идеалната връзка трябва да е лишена от кавги и викове - висчко е хубаво когато споровете се разрешават цивилизовано.
Не трябва да има изневяра!
В идеалната връзка мъжът и жената трябва да разговарят,да си споделят,да се обичат и да се забавляват взаимно.
В идеалната връзка трябва всеки да има свободата, да се среща със свой приятели без присъствието на другия.
В идеалната връзка не трябва да се казва на другия какво трябва да прави,как да се държи,как да се облича-ако има такова желание,било то и само у единия,то тази връзка е обречена.
В идеалната връзка двамата души трябва да споделят общи морални и етични представи за живота!
двамата се обичат истински
приемат се взаимно и предвид несъвършенствата им
помагат си и се подкрепят взаимно
идеалната връзка трябва да е лишена от кавги и викове - висчко е хубаво когато споровете се разрешават цивилизовано.
Не трябва да има изневяра!
В идеалната връзка мъжът и жената трябва да разговарят,да си споделят,да се обичат и да се забавляват взаимно.
В идеалната връзка трябва всеки да има свободата, да се среща със свой приятели без присъствието на другия.
В идеалната връзка не трябва да се казва на другия какво трябва да прави,как да се държи,как да се облича-ако има такова желание,било то и само у единия,то тази връзка е обречена.
В идеалната връзка двамата души трябва да споделят общи морални и етични представи за живота!
Последно промяна от runare на 18 Юли 2013, 10:44, променено общо 1 път.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Предлагам ти моя бивш - много запазен, малко употребяван, модел 1977 (ама в края), има планински обувки, яде чесън и има доста роднини в Сърбия. По-близко от това не мога да ти предложа.FloWersOfEviL написа:Да яде чесън и да има планински обувки. Ако е хърватин, е бонус.
Runare, не се обиждай, ама като те чета, имам чувството, че някое макс. 11-годишно момиченце пише от акаунта на кака си.
В края на ноември
В края на ноември