Тема за КС въпроси от различно естество vol.4
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
mkaDGr
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.4
Само за първия семестър....
-
ivencetencety
- В началото бе словото
- Курс: друг
Ако си приет дадена специалност на първо класиране и искаш по-горната , но и на 2ро не те приемат там , все пак си оставаш приет в предишната от първо класиране или .. губиш място отвсякъде ?
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Пак да попитам - за какво си депозирате дипломата и заявявате желание за участие във второ класиране?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Таксата нали може да се плати на място в София (като отида да се записвам)?
За право в друга тема някой беше писал за какво да пишем, че плащаме-бакалавър или магистър. В крайна сметка какво трябва да пишем там? Първи курс не караме магистратура още, от друга страна тук няма бакалаври
За право в друга тема някой беше писал за какво да пишем, че плащаме-бакалавър или магистър. В крайна сметка какво трябва да пишем там? Първи курс не караме магистратура още, от друга страна тук няма бакалаври
- suits
- В началото бе словото
Nope , пишем магистър, днес звънях на една леличка от СУ и тя потвърди също.
А за снимките 4/6 значи обикновени снимки за паспорт не стават и трябва други ли да си правя?
- suits
- В началото бе словото
Да ти кажа и аз нямам идея, направих ги според информацията в сайта- 4 на 6, пък в София ще падне епично рязане на снимките сигурно 
-
SnoWhite
- В началото бе словото
Здравейте,
как се смята бал - при образуване на бал взимат ли се и двете оценки от матурата или матура + дипломна оценка.
При записването ми е взета само оценката по Бел (матура), според моите изчисления бала ми е 19.5, но в профила пише 16.77 ( за Славянска филология ), дефакто е взета оценката от матурата, вместо оценката от дипломата по чужд език. Като по този начин бала ми е по-нисък. Аз ли бъркам нещо или грешката е другаде.
(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
как се смята бал - при образуване на бал взимат ли се и двете оценки от матурата или матура + дипломна оценка.
При записването ми е взета само оценката по Бел (матура), според моите изчисления бала ми е 19.5, но в профила пише 16.77 ( за Славянска филология ), дефакто е взета оценката от матурата, вместо оценката от дипломата по чужд език. Като по този начин бала ми е по-нисък. Аз ли бъркам нещо или грешката е другаде.
(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
http://www.youtube.com/watch?v=esFAe2BDwIc
And it takes no time to fall in love
But it takes you years to know what love is
It takes some fears to make you trust
It takes those tears to make it rust
It takes the dust to have it polished..
And it takes no time to fall in love
But it takes you years to know what love is
It takes some fears to make you trust
It takes those tears to make it rust
It takes the dust to have it polished..
Няма положение да се взимат и двете оценки (и от матурата, и от курса на обучение). То това пише и в правилника - двете оценки са алтернативни, в зависимост дали си държал матура по съответния балообразуващ предмет. По БЕЛ се взима задължително само матурата, защото е задължителна за всички. (Освен ако не кандидатства някой по-дъртичък, от годините, когато не е имало матура).
И тук да напиша.Първо, всички ли документи,които попълнихме при записването остават при секретарката,тъй като при някои хора е останало онова картонче на което пише "лична карта".
- ninchetooo
- Пишете, о, братя
- Специалност: история
- Курс: втори
Личната карта и уверението мисля, че те си остават при теб.
А студентските книжки ги дават на откриването по факултети.
А студентските книжки ги дават на откриването по факултети.
e защо не ми го дадоха на мен 
- ninchetooo
- Пишете, о, братя
- Специалност: история
- Курс: втори
Ами не е фатално, като започне годината ще си ги поискаш и ще ти ги дадат.
дам,дано не ми го затрият :Д
- bobby.grigorov
- В началото бе словото
- Специалност: Да се надявам политология!
- Адрес в галерията на СУ: bobby.grigorov
Да, и на мен ми дадоха личната карта, но само нея... Всичко друго си взеха!
А тази лична карта трябва ли ми въобще за нещо?