[КСК 2013] Българска филология
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
freiheit
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2013] Българска филология
По тази логика ,ако някой участва с конкурсен изпит , той се умножава пак по 3 (както с матурата) и след това се прибавя матурата + оценката по история от дипломата?
Дали са го много завъртяно...
Дали са го много завъртяно...
Кое му е завъртяното? Конкурсният изпит се умножава по три, матурата - по две (за специалностите, които те интересуват). Според това с какво кандидатстваш (а ако имаш и двете - по-високото), към тази сума се прибавя матурата по БЕЛ (ако ти е балообразуваща, независимо какво имаш в дипломата като годишни оценки) плюс оценката по чужд език (от матурата, ако си държал такава). Това за славянските филологии. За българска - историята от дипломата (ако си държал матура по история - оценката от матурата).
- lindsinkawilliams
- В началото бе словото
От дипломата по БЕЛ имам 5,50,но по История 4,67 :Sfreiheit написа:Според мен да , ще ти стигне. Въпреки това зависи и какви оценки имаш в дипломата по БЕЛ и История.
Everything happens for a reason.
- lindsinkawilliams
- В началото бе словото
A ако се запишем на второ класиране в специалност,която не искаме толкова много след това можем ли да се изместим в другата,ако нямат нищо общо една с друга и са в различни факултети?Защото аз лично най-много искам БИО + АЕ,след това БФ,но те нямат нищо общо..Та мога ли да се изместя в другата специалност и как става това,ако може?Libra написа:Е, юристите са два потока по 300 души, пък не всички успяват да влязат![]()
Ако изчакаш второ класиране, си запазваш мястото от първо. Но ако чакаш трето класиране, губиш мястото си.Godam написа:На 1во място съм писал Българска филология , но моите очаквания са за 2ро и 3то класиране, защото балът ми е 20...
Искам да попитам обаче , как стоят нещата с трето класиране , ако там съм приет с Българска филология..
има ли опция, в която да си прецакам приемането в друга специалност , ако чакам 3то класиране за БФ ?
Ще съм благодарен за отговорите ви! : )))
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
lindsinkawilliams написа: A ако се запишем на второ класиране в специалност,която не искаме толкова много след това можем ли да се изместим в другата,ако нямат нищо общо една с друга и са в различни факултети?Защото аз лично най-много искам БИО + АЕ,след това БФ,но те нямат нищо общо..Та мога ли да се изместя в другата специалност и как става това,ако може?
Няма значение имат ли общо специалностите или не, запишеш ли се на второ класиране, не участваш в трето.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- lindsinkawilliams
- В началото бе словото
Аз нямах предвид това..а дали,ако се запиша в дадена специалност мога да се прехвърля в друга,ако нямат нищо общо една с друга..Ясно е,че няма как да ида на трето,ако се запиша на второ.Ер Малка написа:lindsinkawilliams написа: A ако се запишем на второ класиране в специалност,която не искаме толкова много след това можем ли да се изместим в другата,ако нямат нищо общо една с друга и са в различни факултети?Защото аз лично най-много искам БИО + АЕ,след това БФ,но те нямат нищо общо..Та мога ли да се изместя в другата специалност и как става това,ако може?
Няма значение имат ли общо специалностите или не, запишеш ли се на второ класиране, не участваш в трето.
-
freiheit
- В началото бе словото
А знаете ли дали има магистърски програми в чужбина за специалността БФ ? Примерно тъй като се изучават руски език, руска литература и т.н. , възможна ли е магистратура в Русия , свързана с руската литература?
И другият ми въпрос е дали е вярно,че можеш да запишеш абсолютно различна магистратура от бакалавъра? Например бакалавър БФ , магистър Икономика/Маркетинг/Реклама и ПР ?
И другият ми въпрос е дали е вярно,че можеш да запишеш абсолютно различна магистратура от бакалавъра? Например бакалавър БФ , магистър Икономика/Маркетинг/Реклама и ПР ?
До колкото знам, "Да" можем да запишеш каквото поискаш. Не съм добре запознат, но провери по обстойно..freiheit написа:А знаете ли дали има магистърски програми в чужбина за специалността БФ ? Примерно тъй като се изучават руски език, руска литература и т.н. , възможна ли е магистратура в Русия , свързана с руската литература?
Някой знае ли колко семестриалната такса за задочното обучение ?! НЯКАКВИ ИДЕИ - понеже искам да знам, колко пари ще трябва да си приготвя.
Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се специализирали да правим всичко от нищо !!
185 лева е задочното за една година, т.е. за един семестър се пада към 93 лева. Пълната информация - тук. Поне това са таксите от изминалата година, не вярвам да има промени.
Иначе ... човек може да запише абсолютно всякаква магистратура, независимо от областта на бакалавърската си степен, но има определени магистратури, които са възможни за записване само ако си завършил в същото направление. ^^
Иначе ... човек може да запише абсолютно всякаква магистратура, независимо от областта на бакалавърската си степен, но има определени магистратури, които са възможни за записване само ако си завършил в същото направление. ^^
- "Понякога чувам как костите ми се напрягат
под тежестта на всички животи, които не живея."
Българска филология, ІІ курс
Дано въпросът ми не е банален, но никъде не успях да открия къде точно ще бъдат обявени резултатите.. "Някой знае ли линк-а на който ще излязат резултатите от първо класиране ?!" : )
Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се специализирали да правим всичко от нищо !!
- nominasuntodiosa.
- В началото бе словото
- Курс: първи
http://ksk.uni-sofia.bg/klasirane/totubg написа:Дано въпросът ми не е банален, но никъде не успях да открия къде точно ще бъдат обявени резултатите.. "Някой знае ли линк-а на който ще излязат резултатите от първо класиране ?!" : )
"Сърцата са едни и същи." - Виктор Юго
-
mariela.petkova
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Пожелавам успех на всички, които искат да учат Българска филология, и ги поздравявам за избора. Това е една страхотна специалност, която дава много! Вярно е, че лесно се влиза, но трудно се излиза, а и, както е споменато по-горе, четенето е АДСКИ много. Който иска да запише само за да излезе с "висшу", по-добре да не го прави и да не подронва авторитета на специалността 
- Aleksandrova
- В началото бе словото
Офф и аз се притеснявам, спокойно... Дано тази година баловете паднат поне малко...Godam написа:На 1во място съм писал Българска филология , но моите очаквания са за 2ро и 3то класиране, защото балът ми е 20...
Искам да попитам обаче , как стоят нещата с трето класиране , ако там съм приет с Българска филология..
има ли опция, в която да си прецакам приемането в друга специалност , ако чакам 3то класиране за БФ ?
Ще съм благодарен за отговорите ви! : )))
- mborova
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Къде сте, хораа? Бързо казвайте как са нещата!
“Не ми казвай, че луната свети; покажи ми блясъка на счупено стъкло!”
- hirondelleblanche
- В началото бе словото