СЛЕД изпитите - всичко за записването

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Nipton
Пишете, о, братя

Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването

Мнение от Nipton »

cereal killer написа:А относно плащането, пак ли трябва да се чака на дългата опашка, или като е само за печат, се минава по-бързо?
Затова не съм сигурен, но предполагам, че не се чака на опашка.
R@D|/|
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от R@D|/| »

Благодаря за отговорите! За правото си знам, записах се по грешка, но се притеснявах да не са излезнали класиранията и аз да не съм приет никъде.
Chuck Norris
В началото бе словото

Мнение от Chuck Norris »

Здравейте. Опитах се да се свържа с дадените телефони на университета, но явно не съм единствения, който се нуждае от информация, та затова са постоянно заети. Прегледах темата и тъй като не желая да ви карам да пишете излишно едно и също, поправете ме само ако греша:
1. Комплекта документи по образец се закупуват от книжарницата/сергия в района на СУ за 6-7-8 лв.
2. Комплекта документи по образец се попълва предварително и самостоятелно, а не в присъствие на представител на СУ.
3. Заплаща се семестриална такса, която се равнява на половината от годишната такса. (750 лв годишна към 375 семестриална такса)
4. Заплащането може да се случи и в Паричния салон на Ректората, но за да се избегнат опашки това може да се случи и по банков път.
5. Заплащането по банков път се извърша по дадената сметка с дадените данни - http://tinyurl.com/qxf2kwh.
6. Не се нуждая от картон за участие в класирания, копия на лична карта или диплома или какъвто и да е документ, различен от лична карта, оригинална диплома за средно образование, вносна бележка и споменатите вече документи по образец.
7. Записването се осъществява в съответния факултет, дори и да се намира в сградата на Ректората.
Благодаря за отделеното време.

ПС
Забравих за снимките:
8. Снимките могат да бъдат и с по-малък размер от 6х4 см.
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Chuck Norris, "да" на всичките ти твърдения, включително и на PS-а ти, като най-добре е снимките ти да са си нормални паспортни такива.
Nipton написа:
cereal killer написа:А относно плащането, пак ли трябва да се чака на дългата опашка, или като е само за печат, се минава по-бързо?
Затова не съм сигурен, но предполагам, че не се чака на опашка.
Не, не се чака на големите опашки, които ще се образуват... най-много да се наложи да се изчакат още двама-трима човека, които са се изхитрили и те да платят по банков път. :lol:

Edit:
suny написа:
although написа:Пак пиша, единственият шанс е да се обяви допълнителен прием след трето класиране, което за момента абсолютно никой не може да ти каже дали ще се случи или не, освен ако сериозно не спекулира и не се опитва да налучка. Няма как да стане да се участва в класирането директно от трето класиране, при все, че дори не са подадени документи за участие в класацията.
Нямах пред вид да участва на трето класиране, а да пита дали изобщо може да се включи тази година и да се опита да влезне в някоя от специалностите, за които са останали свободни места, както ти самия каза: на допълнителен прием, в случай, че има такъв, вместо директно да се откаже и да кандидатства догодина. Може и да е рано да се каже дали ще има такъв прием или не, но е добре поне да знае, че съществува като опция.
Ахааа, разбрах те какво имаш предвид, защото с предното си мнение ми се стори, че се опитваш да му дадеш надежда, че ще може да се включи от трето класиране, та затова и реших още веднъж да напиша единствената възможна опция в неговата ситуация. :wink:
Последно промяна от although на 15 Юли 2013, 13:20, променено общо 1 път.
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Chuck Norris
В началото бе словото

Мнение от Chuck Norris »

Благодаря. :)
Аватар
nominasuntodiosa.
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от nominasuntodiosa. »

although написа:Не, не се чака на големите опашки, които ще се образуват... най-много да се наложи да се изчакат още двама-трима човека, които са се изхитрили и те да платят по банков път. :lol:
любопитно ми е в 8 часа на 17ти колко ще са "големи" опашките? :lol:
(за тези, които ще плащат на място)
"Сърцата са едни и същи." - Виктор Юго
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Хмм, само информативно ще ти споделя, че миналата година още в 08:30 часа имаше поне 60-70 човека пред отдел "Студенти" на ЮФ, та представи си, че голяма част от тези хора, както и хора от други специалности, разбира се, са минали преди това през Паричния салон... дали пък още от 07:30 часа не са били горе и не са заформили опашки... :lol: Тази година очаквам да е същото, че дори и по-зле...
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Аватар
nominasuntodiosa.
В началото бе словото

О.о изобщо имам ли шанс да свърша със всичко до към 10/11?
Аватар
lady__bird
В началото бе словото

Мнение от lady__bird »

Къде се намира касата за плащане във ФМИ? :D
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

nominasuntodiosa. написа:О.о изобщо имам ли шанс да свърша със всичко до към 10/11?
Не знам каква специалност и в кой факултет си, но ако си Право, то шансът ти да свършиш с всичко до към 10-11 часа клони към 0,000001% и ще е добре да се заредиш с много нерви. ;)

Едит: Всъщност може и да успееш да свършиш, но ще трябва да направиш следното - идваш с приятелка (приятел) още в 07:30, ти се качваш горе в Паричния, за да си платиш, а другарчето ти остава пред отдел "Студенти" на ЮФ, за да ти пази ред и така ти като приключиш с плащането, ще си от първите, които ще влязат при инспекторките (в случай, че си попълнила всички документи) и ще си готова рано-рано.
Аватар
nominasuntodiosa.
В началото бе словото

ФСлФ ще да е :)

...
Идея е. Благодаря.
Малко се получава при мен, че идвам в София сутринта и после пак бягам за автобуса и на работа. ;д Поне знам, че ще бъде забавно.
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Е, за ФСлФ няма да имаш ядове и ще успееш да се запишеш сравнително бързо, тъй като там няма големи опашки, но пък ще може да видиш какво се случва пред ЮФ, тъй като двата отдела "Студенти" се намират почти един срещу друг. И да, хубаво е да си го направиш забавно, за да ти е по-лесно и приятно. : ))
Аватар
desiinkaa
В началото бе словото

Мнение от desiinkaa »

nominasuntodiosa. написа:ФСлФ ще да е :)

...
Идея е. Благодаря.
Малко се получава при мен, че идвам в София сутринта и после пак бягам за автобуса и на работа. ;д Поне знам, че ще бъде забавно.

Оххх, не ти завиждам... Аз си пуснах почивка от работа за сряда и четвъртък, за да ми е спокойно.... ;))
А ти покинула, втекла,
Шукала мати — не найшла,
Та вже й шукати перестала,
Умерла, плачучи. Давно
Не чуть нікого, де ти гралась,
Собака десь помандрувала,
І в хаті вибито вікно.

Тарас Шевченко
Аватар
nominasuntodiosa.
В началото бе словото

@desiinkaa
По схема е, да ;д
Ама нещата трябва все пак да се правят по възможно най-трудния начин.
Как тъй ще ми е спокойно :lol:
gavrilova
В началото бе словото
Специалност: Социална педагогика

Мнение от gavrilova »

След дълго лутане из сайта на СУ и форума стигнах до няколко отговора,но се появиха още въпроси.
За записването са ми необходими 3 снимки,лична карта,диплома за завършено средно образование,комплект документи за новоприети студенти,квитанция за платена такса за един семестър.
Като първо желание съм писала Начална и предучилищна педагогика.Ако съм приета със всички документи във Факултета по начална и предучилищна педагогика ли трябва да се запиша?Таксата във този факултет ли трябва да платя или в Ректората?А и документите за новоприети студенти от Ректората ли трябва да си ги закупя?
Съжалявам за въпросите ако са задавани,но не ги открих,а имам нужда от разяснения!Благодаря предварително!
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”