Тема за КС въпроси от различно естество vol.4
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
pavelcheto
- В началото бе словото
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.4
Ако искам да платя на място, мога ли да платя таксата във ФМИ или трябва да ходя до ректората?
Можеш да платиш във ФМИ.
-
gunners
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Само не разбрах защо като вляза да проверя класирането и желаните специалности пише "Няма оценки от дипломата!" и "Няма оценки от зрелостни изпити!", нито баловете са изчислени...Някакъв проблем в системата ли е или няма да участвам в класирането?
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Най-вероятно още не са стигнали до теб, изчакай още ден-два и ако все така не са въведени тези твои данни, то се обади в СУ и ги питай какво се случва.
Принципно не ползвам БДЖ, но доколкото съм чувал от познати, няма да имаш проблеми с тях... носиш си уверението на някоя от касите на БДЖ, което уверение ще ти бъде направено от съответния отдел "Студенти", в който се записваш, и ще можеш да си ползваш студентското намаление. : )freiheit написа:Искам да ви попитам дали ,ако си платя таксата още от първо класиране , ще ми дадат бележка за студентска отстъпка на БДЖ ? Благодаря предварително !
Във ФМИ има каси, да, но ако платиш по банков път трябва отново да минеш през Ректората, защото само там, на базата на платежното, могат да ти бият необходимия печат в студентската книжка. Нека някой ме поправи, ако бъркам, но съм почти на 100% убеден, че на нормалните каси по факултетите, това не е възможно.ivaylo.stoenchev написа:Моят въпрос е следният: Плащам си семестриална такса по банков път в уникредит, класиран съм във ФМИ - трябва ли да ходя до ректората, след като имам платежно за сумата, или мога да отида директно във факултета да се запиша
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
-
Mare Nostrum
- В началото бе словото
Трябва да им представиш и книжка.although написа:Принципно не ползвам БДЖ, но доколкото съм чувал от познати, няма да имаш проблеми с тях... носиш си уверението на някоя от касите на БДЖ, което уверение ще ти бъде направено от съответния отдел "Студенти", в който се записваш, и ще можеш да си ползваш студентското намаление. : )freiheit написа:Искам да ви попитам дали ,ако си платя таксата още от първо класиране , ще ми дадат бележка за студентска отстъпка на БДЖ ? Благодаря предварително !
- nominasuntodiosa.
- В началото бе словото
- Курс: първи
Дали ще стане и с личната карта (т.е студентската?).Mare Nostrum написа:Трябва да им представиш и книжка.although написа:Принципно не ползвам БДЖ, но доколкото съм чувал от познати, няма да имаш проблеми с тях... носиш си уверението на някоя от касите на БДЖ, което уверение ще ти бъде направено от съответния отдел "Студенти", в който се записваш, и ще можеш да си ползваш студентското намаление. : )freiheit написа:Искам да ви попитам дали ,ако си платя таксата още от първо класиране , ще ми дадат бележка за студентска отстъпка на БДЖ ? Благодаря предварително !
Надявах се още юли/август да си извадя карта за намаление...
"Сърцата са едни и същи." - Виктор Юго
- lady__bird
- В началото бе словото
Аз си мислех, че ако платя по банков път ще е по-бързо, но ако наистина трябва да се ходи до Ректората.. Ще си платя на място на касите във ФМИ,доста хора ще има,но мисля,че ще минем бързо.
- bobby.grigorov
- В началото бе словото
- Специалност: Да се надявам политология!
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: bobby.grigorov
Току що се обадих да попитам защо на някой от кандидатите, които като влезнат в системата с входящ номер и ЕГН им изписва "Няма оценки от дипломата!" и "Няма оценки от зрелостни изпити!" и някаква много сърдита жена ми обясни, че миналите години не е било така, никой не е могъл да си вижда балообразуване и тем подобни неща и че в момента данните се обработват и на много кандидати не са оправени тези неща, така че да не се притеснявам. Е, успокоих се! 
Вече няма шанс да си променим специалностите за класиране ???
В колко часа мога да се редя да се запиша за студент ?
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Съжалявам, но няма никаква възможност за промяна вече.maturabel написа:Вече няма шанс да си променим специалностите за класиране ???
В 08:30 часа отварят врати всички отдели "Студенти", така че ти си прецени кога ще отидеш да се редиш. Иначе аз и още няколко мои колеги ще сме при най-натоварените факултети още от 08:00 часа, така че по-рано май няма смисъл да ходиш. ; )Zanker написа:В колко часа мога да се редя да се запиша за студент ?
Да, конкретно за ФМИ и за всички останали факултети със собствени каси, това е по-добрият вариант.lady__bird написа:Аз си мислех, че ако платя по банков път ще е по-бързо, но ако наистина трябва да се ходи до Ректората.. Ще си платя на място на касите във ФМИ,доста хора ще има,но мисля,че ще минем бързо.
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
-
Sanya.
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление с английски език
На някой направи ли му впечатление разминаването на информацията, относно броя хора получили по-висока оценка на изпитите. В данните за желания и класиране изнасят и оценките от положените изпити. Там и на четирите изпита, на които съм се явила, броят на жените с по-висока или равна оценка се разминава от този, който пише в страницата за проверяването на резултатите от самите изпити. Интересното е, че сега броя на жените с по-висок резултат винаги е по-малък, а процентът по-висок. При някой друг да има такова разминаване?
- maria.georgieva.
- В началото бе словото
При мен по БЕЛ се получи нещо интересно...дава ми,че и на предварителния,и на редовния има еднакъв брой момичета-с 1 по-малък от данните от предварителния и с 4 по-голям от данните от редовния (разликата между двете ми оценки е 25 стотни в полза на редовния)...което ме кара да се съмнявам дали системата не ги е засякла общо и от двете сесии как са-тоест,че същите момичета са се справили по-добре от мен...надявам се да е така,ама надали. Иначе процентите са различни,защото сега мисля,че е даден процентът на записалите се,които явно са по-малко от кандидатствалите.
Dreams are not enough...actions are needed
- Feuer-frei
- В началото бе словото
- Специалност: психология
- Адрес в галерията на СУ: http://media.beta.photobucket.com/user/ ... zps50eb4ff
Sanya. написа:На някой направи ли му впечатление разминаването на информацията, относно броя хора получили по-висока оценка на изпитите. В данните за желания и класиране изнасят и оценките от положените изпити. Там и на четирите изпита, на които съм се явила, броят на жените с по-висока или равна оценка се разминава от този, който пише в страницата за проверяването на резултатите от самите изпити. Интересното е, че сега броя на жените с по-висок резултат винаги е по-малък, а процентът по-висок. При някой друг да има такова разминаване?
При мен е по същия начин. Броят и процентите са по-големи. В моя случай обаче няма как това да се получи от сумиране на резултатите от предварителни и редовни изпити, защото моят беше един единствен
Whether you think you can, or you can't - you're always right.
-
Sanya.
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление с английски език
Датите за идентифициране на работите, все още не са минали, така че не може да има променени оценки. При теб поне и хората и процентите са по-високи. В моя случай, и на четирите изпита, без изключение, хората са по-малко, а процентите повече.