Въпрос за депозирана диплома
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
dssittaaa
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Въпрос за депозирана диплома
Здравейте ако на първо класиране ме приемат в СУ по първо желание,но аз съм кандидатствала в друг университет ,а резултатите от там излизат след като е минал срока за записване в Софийския, но искам да се запиша там,а вече съм депозирала диплома в Софийски,има ли проблем да си я взема,ще има ли забавяне и т.н?
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Re: Въпрос за депозирана диплома
Не.Много хора ще направят така поне за специалностите медицина и фармация понеже 1то класиране се разминава с класиранията в другите МУ-та.Единственото лошо е че се заплаща семестриалната такса при записването в случай че си приет по 1во желание и после се възстановява 90 % от нея т.е. губят се около 40 50 лв което смятам че не е фатално 
-
dssittaaa
- В началото бе словото
Става въпрос не да съм се записала вече,а просто да си пазя мястото с дипломата..И да чакам следващо класиране..
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Ако си приета на първо класиране по първото желание, то си задъжлена да се запишеш и не можеш да чакаш второ класиране, ако не се запишеш си губиш мястото, ето защо и ти бе казано, че можеш да си вземеш обратно дипломата, но ще ти бъде върната 90% от семестриалната такса.
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
-
dssittaaa
- В началото бе словото
Да за първото желание е ясно..става въпрос за всички останали 
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Същото е.
Записваш се, даваш пари... ако се откажеш си взимаш документите и 90% от парите. Така можеш да се въртиш от един в друг университет чак до началото на учебната година.
Записваш се, даваш пари... ако се откажеш си взимаш документите и 90% от парите. Така можеш да се въртиш от един в друг университет чак до началото на учебната година.

-
dssittaaa
- В началото бе словото
Ох не за такова записване, бе хораааа...Излиза първо класиране приета съм по 5то желание примерно, нали трябва да си запазя мястото с дипломата и така да участвам в следващото...
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Е та какъв ти е проблемът тогава? Тя дипломата си остава у теб до момента,в който трябва да се запишеш.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
-
Razbitcomet
- В началото бе словото
За участие в следващо класиране дипломата се оставя в университетаНадежден Случай написа:Е та какъв ти е проблемът тогава? Тя дипломата си остава у теб до момента,в който трябва да се запишеш.
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Ето така трябваше да започнеш, защото първоначално се разбира съвсем друго нещо... както и да е, не, не би трябвало да имаш проблем да си вземеш обратно дипломата... просто отиваш там, където си я депозирала и си обясняваш случая на инспекторките, те ще свършат останалото. : )dssittaaa написа:Излиза първо класиране приета съм по 5то желание примерно, нали трябва да си запазя мястото с дипломата и така да участвам в следващото...
Към всички, които имат въпроси: формулирайте си правилно питанията, за да се разбираме максимално лесно, а не да се обясняваме по този начин.
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."