Нестандартни положения - прекъсване, отстраняване и пр.

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Re: Нестандартни положения - прекъсване, отстраняване и пр.

Мнение от Etiainen »

Doh написа:Звучи доста лесно да прекъснеш ей така и да се пробваш отново...
Ми така се прави, не се стресирай :D
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Doh
В началото бе словото
Специалност: Културология
Курс: първи

Мнение от Doh »

А няма ли ли да е проблем това, тъй като все пак се водим студенти (или водили ако се отпишем) в СУ и при кандидатстване вече фигурираме в тяхната база данни за студентите. Ако видят, че си се отписал или прекъснал, не знам как се води в случая, ще позволят ли да влезеш в нов факултет, нова специалност при положение, че си загърбил вече една година и то незавършена + невзети изпити.

Няма ли условие да завършиш първата година, както споменават, или то е само при прехвърляне? Направо не знам на кого да вярвам, а не ми се ходи до администрацията, вземат да ме подведат там :)
It's OK not to be OK!
pdd
В началото бе словото
Специалност: Биология

Мнение от pdd »

Здравейте, аз съм специалност Биология (или по-скоро бях), докато не престанах да ходя в университета по много причини. Имам платен летен семестър на втори курс за учебната 2010/2011г. Имам 2 невзети изпитa от първи курс, но не съм се явявала на никакви изпити от втори курс. Също не съм и подавала молба за прекъсване. Въпросът ми е какво трябва да направя, за да продължа обучението си от там където съм спряла?
lrmiteva
В началото бе словото
Специалност: 1

Мнение от lrmiteva »

Такаа, значи !

Искам да прекъсна сегашната специалност до 25ти юли и тогава да се запиша новата, която смятам, че съм приета !
Нямам взети изпити от летния семестър, бях болна и искам да прекъсна, защото е език и няма как да наваксам, подала съм документи за класиране и смятам, че съм приета желана от мен специалност. Възможно ли е това ? т.е. искам да прекъсна сегашното, за да може това новото да ми е държавна поръчка :)
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

lrmiteva можеш да запишеш друго и то да е държавна поръчка (може да имаш още 1 изпит и държавен и да се откажеш --> съответно да започнеш отначало), но говори с твоят отдел студенти как точно стоят нещата с взимането на дипломата и процедурата по отписване. За да се запишеш в срок за първо класиране.

pdd трябва да отидеш до факултета да говориш в отдел Студенти, но мисля че на септември можеш да си вземеш двата изпита и да запишеш трети курс (дори и да не ги вземеш пак би трябвало да можеш, защото са само 2). Но ако биологията сте при Наумова както подозирам, е хубаво да отидеш да говориш с нея и да не оставяш нещата за последния момент. Успех!
Изображение

Изображение
lrmiteva
В началото бе словото

Мнение от lrmiteva »

Ходих и ми казаха, че чак октомври можело ... няма ли някакъв начин сега да стане ??
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

lrmiteva написа:Ходих и ми казаха, че чак октомври можело ... няма ли някакъв начин сега да стане ??
Просто се отписваш от сегашната специалност (не прекъсваш, а отписваш), взимаш си дипломата и чакаш резултатите от класирането. Това за октомври е за различни ситуации, от администрацията сигурно са те разбрали погрешно.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
lrmiteva
В началото бе словото

Мнение от lrmiteva »

Много благодаря, утре отивам да се разправям пак :)))
xDooMBrInGeRx
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от xDooMBrInGeRx »

Така ето и моя случай първи курс съм във ФМИ и съм си взел само 2 изпита от годината сега по-време на сесията да взема още 2-3 макс, но така или иначе вече ме скъсаха на 3 изпита и съответно няма как ще прекъсвам... та въпросът ми е след като подам молба за прекъсване в дадените срокове ще бъда ли одобрен по т.3. неуспешно полагане на определен от факултетния съвет брой изпити от предходната учебна година? Или ще трябва да бъда отстранен... да си взема дипломата и да кандидатствам на ново чак другата година? В случай ако ми разрешат да прекъсна какво става? Трябва ли да плащам семестриални такси за тази 1 година или просто си посещавам сесиите взимам си останалите изпити и като мине една година си записвам втори курс? Също така осигурен ли съм през периода на прекъсване? За общежитие знам, че няма никакъв шанс... Надявам се да има някой който вече е прекъсвал първи курс и да знае аджеба за какво става дума... ^^
maksima
В началото бе словото
Специалност: Новогръцка филология
Курс: първи

Мнение от maksima »

Извинете искам да попитам нещо- аз съм втори курс но не си взех 3 изпита и имам желанието да се откажа и другата година да кандидатствам нещо друго, нали няма да има проблем. Принципно от първи курс съм си взела всички изпити, но просто открих че тази специалност не е за мен.
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”