Какъв лаптоп да си взема?

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

IT-ovchar
В началото бе словото

Re: Какъв лаптоп да си взема?

Мнение от IT-ovchar »

Гледай процесора и рам-а(поне 3rd gen core i5 и 8gb), батерията и сглобката(да е модел от бизнес серията на производителя, с приоритет на издръжливостта и надеждността), клавиатурата и тъчпада трябва да са удобни за дълга работа, и екрана да е матов, и с висока резолюция.
Но за да е full hd ще трябва да си повишиш бюджета до 1500 лв, там има предостатъчно добри предложения, за 1000 лв ще трябва да отрежеш някой от тия важни фактори.
Относно HP - ако е Pavilion там има много дефектни, но ProBook им се води стабилна професионална серия.
Ако ще назоваваме марки, бих споменал Dell, Lenovo, и донякъде Asus и Samsung(за тях не съм сигурен), аз поне като си купувах лаптоп със същите цели най-много добри предложения видях от Dell и Lenovo(но си взех Dell и то добър модел за целта, още не мога да му се нарадвам). Гледам че се споменават отделни модели, та моя е vostro 3560, по-точно тази конфигурация която е за около 1400 лв, мисля, че си струва човек да даде малко повече от 1000 в смисъл разликата ще е важна, докато над 1500 вече е бонус. Недостатъците на моя са само батерията и игрите - че батерията държи 3 часа стандартно ползване(което напоследък се води малко), и че видеокартата му е средна работа и не е хубаво да прегрява с игри, трудно се разглобява, почиства, не е създаден за тежък гейминг, но и аз не играя нови игри нито държа на макс графика.
topsa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от topsa »

Аз също бих препоръчал Lenovo на всеки. Имат модели за всеки джоб и за всякакви цели - работа, забавление и т.н.
Не съм чул лоша дума за тях, аз самия имам Lenovo. Вече остава да си избереш модел.
Последно промяна от topsa на 06 Юли 2013, 13:30, променено общо 1 път.
vaskooo
От дъжд на вятър

Мнение от vaskooo »

А аз доста лоши съм чувал.
Аватар
Великов
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Великов »

А какво ви е мнението за този лаптоп? Или този? Знам. че по-принцип ASUS са по-добри от Ейсърите, но все пак и разликата в цената не е за пренебрегване.
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

само тая 4-клетъчна батерия нещо не кефи много-много.
Ето същите параметри с 6-клетъчна
http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3 ... NXM6BEX002
한류
Аватар
Великов
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Великов »

Да, Асуса е с 4-клетъчна, Ейсъра, за който говоря обаче е с 6-клетъчна. Въпросът е кое да предпочета. Цената и батерията накланят везните в полза на Ейсъра, но ме притеснява, че в Нет-а четох доста противоречиви мнения за тази марка и затова реших да питам и тук.
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Мненията в нета за Ейсър от хора, които ползват такива компютри, ли са?
Защото моят стар компютър беше Ейсър. Новият е Асус, но само защото Ейсърите бяха свършили (буквално).
Компютърът на майка ми също е Ейсър. Като и за двете машини мога да дам само добри отзиви. Изобщо, марката е сравнително нова на пазара с персоналните компютри, основният им растеж се случи, когато аз бях в гимназията, а не е лесно да се наложиш сред потребителите, когато трябва да се сравняваш с много по-известни и изпитани от потребителите имена като Тошиба, Дел и прочее. Такова налагане става като предлагаш високо качество на продуктите си и именно това направиха Ейсър.

Освен това, веднага мога да ти кажа откъде идва драстичната разлика в цената на двата компютъра, които си посочил - Ейсър идва с линукс, т.е. без ОС, докато Асусът ти пристига с Уин 8. А той си е скъпичък. Отделно от това, поне по мои наблюдения, двете марки особено напоследък поддържат аналогични цени без особени разлики.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
vaskooo
От дъжд на вятър

Мнение от vaskooo »

И 2та лаптопа са пълни боклуци. За тези пари един Пробук4540 може да вземеш, като цяло е с най-добро шаси от всички в този ценови клас. Пак не е гаранция че ще е безпроблемен, а и не съм фен на ХП като цяло. Ейсър се правят с възможно най-евтините части. Батерията се прецаква за отрицателно време, на баща ми служебния ейсър за година и половина експлоатация почна да държи по 5 минути. А не го ползваше много. Моят дел вече е на година и има едва 4% намаляне в капацитета на батерията. А го ползвам средно по 8 часа дневно, никога не съм вадил батерията. Асус к/х серията са същата работа. На един колега с к55 за няколко месеца му се прецака клавиетурата. И са със glossy екран, ако ще се занимаваш с програмиране и ще стоиш много на него е задължително да е anti-glare. Същият пич с асус питай го как го заболяват очите като тръгне да чете пдф-че от лаптопа, няколко часа. А като студент редовно ще ти се налага.
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

всяка марка си има и нисък клас и висок клас лаптопи.... качеството не зависи толкова от самата марка, колкото от отделените части и параметри на самата машина, така че това гледайте повече, отколкото какво пише на капака дали е acer, asus, hp и т.н....все големи компании с изградено име от доста години на пазара.
въпросът е, че за под 1500 няма как да си вземеш машина от висок клас с последно поколение процесор и видео карта...
Всичко се разваля рано или късно, въпросът е като го купиш да си струва парите и да е наистина това, което искаш.
То може и Vaio да си вземеш за 5k и след година да му умре батерията, екрана, клавиатурата и да му изгори харда... марката не е гаранция за неуязвимост.
Да, и аз съм виждал на много acer-и да им се прецаква батерията, на тошиби да им умира екрана, на HP клавиатурата и т.н. и т.н. ама това не ми е променяло мнението за дадената марка.
Не купувайте лаптоп с очакванията да е нещо вечно, което ще използвате 100 години напред. Дори и да няма дефекти след 3-4 години ще е толкова остарял като хардуер и параметри, че така или иначе ще трябва да си вземете нещо ново за да може да работите нормално...
한류
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

slighter написа: То може и Vaio да си вземеш за 5k и след година да му умре батерията, екрана, клавиатурата и да му изгори харда... марката не е гаранция за неуязвимост.
Хаха, сетих се, когато в първи курс точно Вайо бяха пуснали нов модел - цялата серия с дефектни хард дискове. Няколко месеца употреба и изгаряха. На една приятелка така й замина компютъра. Голям резил беше...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
topsa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от topsa »

vaskooo написа:А аз доста лоши съм чувал.
Например?
vaskooo
От дъжд на вятър

Мнение от vaskooo »

На леново IdeaPad серията е слаба. Пластмаски, високи температури. Y580 дето струваха близо 2к имаха много сериозен проблем с високи температури на харда от рода на 50 градуса.
Y570 да не коментирам, под натоварване се налага да се самоизключи. Като цяло са некачествени. ThinkPad серията е хубава, като изключим най-ниският й клас - Е . Само че Т и нагоре струват майка си и баща си.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Аз имам Asus и е супер стабилен - вече е на 3-4 години, работи перфектно, не прегрява, нищо не му се е разваляло. Единственото, което не ме кефи, е че батерията му издържа само 2 часа, но тя толкова си държеше и в началото. Виждала съм други модели Asus с по-издръжливи батерии, така че зависи от модела предполагам.

За Sony Vaio и Acer съм чувала като цяло кофти отзиви, но нямам опит от първа ръка с тях.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

MidwinterSun написа:
vaskooo написа: Acer - те са пълни боклуци до един :)
Кажи го това на двата, които имам вкъщи...
Подкрепям, Acer Aspire тук, никакви проблеми близо 4 години. Включително и батерията си ми е бетон.
Да кажа само, че съм супер зле и нищо не разбирам от поддръжка и т.н. и ВЪПРЕКИ ТОВА машинката си бачка супер :mrgreen: . Пу-пу!
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
topsa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от topsa »

малко или много е до късмет с лаптопите. А за Lenovo специално споделям защото наистина съм супер доволен, имам доста приятели с тази марка и не са се оплакали. явно има и несполучливи модели
Последно промяна от topsa на 14 Юли 2013, 12:16, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”