Какъв лаптоп да си взема?
Модератори: Methuselah, thegirl
Re: Какъв лаптоп да си взема?
Гледай процесора и рам-а(поне 3rd gen core i5 и 8gb), батерията и сглобката(да е модел от бизнес серията на производителя, с приоритет на издръжливостта и надеждността), клавиатурата и тъчпада трябва да са удобни за дълга работа, и екрана да е матов, и с висока резолюция.
Но за да е full hd ще трябва да си повишиш бюджета до 1500 лв, там има предостатъчно добри предложения, за 1000 лв ще трябва да отрежеш някой от тия важни фактори.
Относно HP - ако е Pavilion там има много дефектни, но ProBook им се води стабилна професионална серия.
Ако ще назоваваме марки, бих споменал Dell, Lenovo, и донякъде Asus и Samsung(за тях не съм сигурен), аз поне като си купувах лаптоп със същите цели най-много добри предложения видях от Dell и Lenovo(но си взех Dell и то добър модел за целта, още не мога да му се нарадвам). Гледам че се споменават отделни модели, та моя е vostro 3560, по-точно тази конфигурация която е за около 1400 лв, мисля, че си струва човек да даде малко повече от 1000 в смисъл разликата ще е важна, докато над 1500 вече е бонус. Недостатъците на моя са само батерията и игрите - че батерията държи 3 часа стандартно ползване(което напоследък се води малко), и че видеокартата му е средна работа и не е хубаво да прегрява с игри, трудно се разглобява, почиства, не е създаден за тежък гейминг, но и аз не играя нови игри нито държа на макс графика.
Но за да е full hd ще трябва да си повишиш бюджета до 1500 лв, там има предостатъчно добри предложения, за 1000 лв ще трябва да отрежеш някой от тия важни фактори.
Относно HP - ако е Pavilion там има много дефектни, но ProBook им се води стабилна професионална серия.
Ако ще назоваваме марки, бих споменал Dell, Lenovo, и донякъде Asus и Samsung(за тях не съм сигурен), аз поне като си купувах лаптоп със същите цели най-много добри предложения видях от Dell и Lenovo(но си взех Dell и то добър модел за целта, още не мога да му се нарадвам). Гледам че се споменават отделни модели, та моя е vostro 3560, по-точно тази конфигурация която е за около 1400 лв, мисля, че си струва човек да даде малко повече от 1000 в смисъл разликата ще е важна, докато над 1500 вече е бонус. Недостатъците на моя са само батерията и игрите - че батерията държи 3 часа стандартно ползване(което напоследък се води малко), и че видеокартата му е средна работа и не е хубаво да прегрява с игри, трудно се разглобява, почиства, не е създаден за тежък гейминг, но и аз не играя нови игри нито държа на макс графика.
Аз също бих препоръчал Lenovo на всеки. Имат модели за всеки джоб и за всякакви цели - работа, забавление и т.н.
Не съм чул лоша дума за тях, аз самия имам Lenovo. Вече остава да си избереш модел.
Не съм чул лоша дума за тях, аз самия имам Lenovo. Вече остава да си избереш модел.
Последно промяна от topsa на 06 Юли 2013, 13:30, променено общо 1 път.
А аз доста лоши съм чувал.
- Великов
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
А какво ви е мнението за този лаптоп? Или този? Знам. че по-принцип ASUS са по-добри от Ейсърите, но все пак и разликата в цената не е за пренебрегване.
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
Димитър Димов - "Тютюн"
само тая 4-клетъчна батерия нещо не кефи много-много.
Ето същите параметри с 6-клетъчна
http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3 ... NXM6BEX002
Ето същите параметри с 6-клетъчна
http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3 ... NXM6BEX002
한류
- Великов
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Да, Асуса е с 4-клетъчна, Ейсъра, за който говоря обаче е с 6-клетъчна. Въпросът е кое да предпочета. Цената и батерията накланят везните в полза на Ейсъра, но ме притеснява, че в Нет-а четох доста противоречиви мнения за тази марка и затова реших да питам и тук.
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
Димитър Димов - "Тютюн"
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Мненията в нета за Ейсър от хора, които ползват такива компютри, ли са?
Защото моят стар компютър беше Ейсър. Новият е Асус, но само защото Ейсърите бяха свършили (буквално).
Компютърът на майка ми също е Ейсър. Като и за двете машини мога да дам само добри отзиви. Изобщо, марката е сравнително нова на пазара с персоналните компютри, основният им растеж се случи, когато аз бях в гимназията, а не е лесно да се наложиш сред потребителите, когато трябва да се сравняваш с много по-известни и изпитани от потребителите имена като Тошиба, Дел и прочее. Такова налагане става като предлагаш високо качество на продуктите си и именно това направиха Ейсър.
Освен това, веднага мога да ти кажа откъде идва драстичната разлика в цената на двата компютъра, които си посочил - Ейсър идва с линукс, т.е. без ОС, докато Асусът ти пристига с Уин 8. А той си е скъпичък. Отделно от това, поне по мои наблюдения, двете марки особено напоследък поддържат аналогични цени без особени разлики.
Защото моят стар компютър беше Ейсър. Новият е Асус, но само защото Ейсърите бяха свършили (буквално).
Компютърът на майка ми също е Ейсър. Като и за двете машини мога да дам само добри отзиви. Изобщо, марката е сравнително нова на пазара с персоналните компютри, основният им растеж се случи, когато аз бях в гимназията, а не е лесно да се наложиш сред потребителите, когато трябва да се сравняваш с много по-известни и изпитани от потребителите имена като Тошиба, Дел и прочее. Такова налагане става като предлагаш високо качество на продуктите си и именно това направиха Ейсър.
Освен това, веднага мога да ти кажа откъде идва драстичната разлика в цената на двата компютъра, които си посочил - Ейсър идва с линукс, т.е. без ОС, докато Асусът ти пристига с Уин 8. А той си е скъпичък. Отделно от това, поне по мои наблюдения, двете марки особено напоследък поддържат аналогични цени без особени разлики.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

И 2та лаптопа са пълни боклуци. За тези пари един Пробук4540 може да вземеш, като цяло е с най-добро шаси от всички в този ценови клас. Пак не е гаранция че ще е безпроблемен, а и не съм фен на ХП като цяло. Ейсър се правят с възможно най-евтините части. Батерията се прецаква за отрицателно време, на баща ми служебния ейсър за година и половина експлоатация почна да държи по 5 минути. А не го ползваше много. Моят дел вече е на година и има едва 4% намаляне в капацитета на батерията. А го ползвам средно по 8 часа дневно, никога не съм вадил батерията. Асус к/х серията са същата работа. На един колега с к55 за няколко месеца му се прецака клавиетурата. И са със glossy екран, ако ще се занимаваш с програмиране и ще стоиш много на него е задължително да е anti-glare. Същият пич с асус питай го как го заболяват очите като тръгне да чете пдф-че от лаптопа, няколко часа. А като студент редовно ще ти се налага.
всяка марка си има и нисък клас и висок клас лаптопи.... качеството не зависи толкова от самата марка, колкото от отделените части и параметри на самата машина, така че това гледайте повече, отколкото какво пише на капака дали е acer, asus, hp и т.н....все големи компании с изградено име от доста години на пазара.
въпросът е, че за под 1500 няма как да си вземеш машина от висок клас с последно поколение процесор и видео карта...
Всичко се разваля рано или късно, въпросът е като го купиш да си струва парите и да е наистина това, което искаш.
То може и Vaio да си вземеш за 5k и след година да му умре батерията, екрана, клавиатурата и да му изгори харда... марката не е гаранция за неуязвимост.
Да, и аз съм виждал на много acer-и да им се прецаква батерията, на тошиби да им умира екрана, на HP клавиатурата и т.н. и т.н. ама това не ми е променяло мнението за дадената марка.
Не купувайте лаптоп с очакванията да е нещо вечно, което ще използвате 100 години напред. Дори и да няма дефекти след 3-4 години ще е толкова остарял като хардуер и параметри, че така или иначе ще трябва да си вземете нещо ново за да може да работите нормално...
въпросът е, че за под 1500 няма как да си вземеш машина от висок клас с последно поколение процесор и видео карта...
Всичко се разваля рано или късно, въпросът е като го купиш да си струва парите и да е наистина това, което искаш.
То може и Vaio да си вземеш за 5k и след година да му умре батерията, екрана, клавиатурата и да му изгори харда... марката не е гаранция за неуязвимост.
Да, и аз съм виждал на много acer-и да им се прецаква батерията, на тошиби да им умира екрана, на HP клавиатурата и т.н. и т.н. ама това не ми е променяло мнението за дадената марка.
Не купувайте лаптоп с очакванията да е нещо вечно, което ще използвате 100 години напред. Дори и да няма дефекти след 3-4 години ще е толкова остарял като хардуер и параметри, че така или иначе ще трябва да си вземете нещо ново за да може да работите нормално...
한류
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Хаха, сетих се, когато в първи курс точно Вайо бяха пуснали нов модел - цялата серия с дефектни хард дискове. Няколко месеца употреба и изгаряха. На една приятелка така й замина компютъра. Голям резил беше...slighter написа: То може и Vaio да си вземеш за 5k и след година да му умре батерията, екрана, клавиатурата и да му изгори харда... марката не е гаранция за неуязвимост.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

Например?vaskooo написа:А аз доста лоши съм чувал.
На леново IdeaPad серията е слаба. Пластмаски, високи температури. Y580 дето струваха близо 2к имаха много сериозен проблем с високи температури на харда от рода на 50 градуса.
Y570 да не коментирам, под натоварване се налага да се самоизключи. Като цяло са некачествени. ThinkPad серията е хубава, като изключим най-ниският й клас - Е . Само че Т и нагоре струват майка си и баща си.
Y570 да не коментирам, под натоварване се налага да се самоизключи. Като цяло са некачествени. ThinkPad серията е хубава, като изключим най-ниският й клас - Е . Само че Т и нагоре струват майка си и баща си.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Аз имам Asus и е супер стабилен - вече е на 3-4 години, работи перфектно, не прегрява, нищо не му се е разваляло. Единственото, което не ме кефи, е че батерията му издържа само 2 часа, но тя толкова си държеше и в началото. Виждала съм други модели Asus с по-издръжливи батерии, така че зависи от модела предполагам.
За Sony Vaio и Acer съм чувала като цяло кофти отзиви, но нямам опит от първа ръка с тях.
За Sony Vaio и Acer съм чувала като цяло кофти отзиви, но нямам опит от първа ръка с тях.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
Подкрепям, Acer Aspire тук, никакви проблеми близо 4 години. Включително и батерията си ми е бетон.MidwinterSun написа:Кажи го това на двата, които имам вкъщи...vaskooo написа: Acer - те са пълни боклуци до един
Да кажа само, че съм супер зле и нищо не разбирам от поддръжка и т.н. и ВЪПРЕКИ ТОВА машинката си бачка супер
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
малко или много е до късмет с лаптопите. А за Lenovo специално споделям защото наистина съм супер доволен, имам доста приятели с тази марка и не са се оплакали. явно има и несполучливи модели
Последно промяна от topsa на 14 Юли 2013, 12:16, променено общо 1 път.