СЛЕД изпитите - всичко за записването

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването

Мнение от clinical_dead »

brukii написа:Иска ли се медицинско от личен лекар при записването?
не
Изображение

Изображение
Аватар
Великов
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Великов »

Така, значи, записах се online, платих през epay и имам входящ номер. Обаче на картончето с името ми и входящия номер има място за подпис и печат на приелия молбата, тоест хората от СУ. Та въпросът ми е дали ще е проблем да го оставя празно, защото съм от Варна и не ми се разхожда до София за един печат и подпис. А и след като имам входящ номер, значи би трябвало да съм в системата вече и да участвам за класирането.
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
raedraed
В началото бе словото

Мнение от raedraed »

Какво мислите за бал 28.50 за медицина..май ще трябва да разчитам на чудеса за да се промъкна я на 2ро я на 3то класиране :?
Аватар
hallucinogenic
В началото бе словото
Специалност: Журналистика

Мнение от hallucinogenic »

здравейте, днес реших да се запиша онлайн. регистрацията мина нормално, подредих си специалностите както искам, но след като кликна върху бутона "Плащане" изписва "Няма избрани дейности за плащане. Върнете се обратно" и нищо повече. доколкото разбрах има няколко варианта за плащане, един от които е с дебитна карта. какво да правя в такъв случай? възможно ли е да е технически проблем от сайта или е нещо от мен?
Аватар
foxgirl_sf
В началото бе словото
Специалност: ПНУП

Мнение от foxgirl_sf »

Явно нещо ти се е бъгнало...Излез от профила,после отново влез и стъпка по стъпка стигни отново до момента с плащането...
Ако спориш с идиот, то е вероятно и той да прави същото.
Аватар
hallucinogenic
В началото бе словото
Специалност: Журналистика

Мнение от hallucinogenic »

това ми беше първата мисъл, но безуспешно .. както и да е, явно ще се ходи до центъра. :D

няма да се получи някакво преплитане между незавършената онлайн регистрация и записването с плащане по банков път, нали?
Аватар
plamachka
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от plamachka »

Чак след като си изпратиш регистрацията тогава се появяват опциите за плащане.
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Великов написа:Така, значи, записах се online, платих през epay и имам входящ номер. Обаче на картончето с името ми и входящия номер има място за подпис и печат на приелия молбата, тоест хората от СУ. Та въпросът ми е дали ще е проблем да го оставя празно, защото съм от Варна и не ми се разхожда до София за един печат и подпис. А и след като имам входящ номер, значи би трябвало да съм в системата вече и да участвам за класирането.
Да, всичко е точно и не ти трябва нищо повече, бъди спокоен. Участваш и в трите тиража на университетското тото за 2013-та. :lol:
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Аватар
geridem
В началото бе словото
Специалност: английски език

Мнение от geridem »

Предполагам при записването опашките ще са три: за касата, за купуването на студентска книжка и за реалното записване(подаване на документи). Някой да знае какъв е точно редът?
"Because he had no place he could stay in without getting tired of it and because there was nowhere to go but everywhere, keep rolling under the stars..."
— Jack Kerouac
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Ето какво препоръчвам: плащаш си по банков път семестриалната такса, след което си взимаш комплекта за записване и попълваш всички документи, качваш се в "Паричен салон" (заради банковия превод няма да ти се наложи да чакаш на опашки), за да представиш вносната бележка и да ти бият печат в студентската книжка, накрая се насочваш към отдел "Студенти" на факултета, в който си приета. : )
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
yemim
В началото бе словото

Мнение от yemim »

Някой знае ли как стоят нещата с градския транспорт? Мога ли да си изкарам карта за студенти с уверение, когато се записвам в СУ или трябва да чакам до 1 октомври,за да си взема студентската книжка ?
Аватар
malcho_meri
В началото бе словото
Специалност: Южна, Източна и Югоизточна Азия

Мнение от malcho_meri »

Исках да попитам няколко неща. Първо, може ли да ме приемат в специалност, в която може би балът не достига с 2-3 единици примерно? Второ, ако са заявени 10 места за жени в дадена специалност, може ли да приемат повече, но и балът ти може би... 18-19, началния бал е към 21? Трето, ако ме приемат в дадена специалност, но тя е примерно 4-та поред, но не е точно тази, която искам, мога ли да продължа, но да си запазя някак си мястото и да участвам в следващото класиране? Четвърто, ако има места в специалността, в крайна сметка, ако балът ти не е много висок, можеш ли да влезеш?...

А и какви документи трябва да си нося, ако ме приемат.. евентуално? :)
"The world is a looking-glass, and gives back to every man the reflection of his own face.
Frown at it, and it will in turn look sourly upon you; laugh at it and with it,
and it is a jolly kind companion; and so let all young persons take their choice.”
~ William Makepeace Thackeray
Аватар
maria.georgieva.
В началото бе словото

Мнение от maria.georgieva. »

malcho_meri написа:Исках да попитам няколко неща. Първо, може ли да ме приемат в специалност, в която може би балът не достига с 2-3 единици примерно? Второ, ако са заявени 10 места за жени в дадена специалност, може ли да приемат повече, но и балът ти може би... 18-19, началния бал е към 21? Трето, ако ме приемат в дадена специалност, но тя е примерно 4-та поред, но не е точно тази, която искам, мога ли да продължа, но да си запазя някак си мястото и да участвам в следващото класиране? Четвърто, ако има места в специалността, в крайна сметка, ако балът ти не е много висок, можеш ли да влезеш?...

А и какви документи трябва да си нося, ако ме приемат.. евентуално? :)
1)Всяка година минималните балове са различни с тенденция да стават по-ниски,така че всичко е възможно,зависи дали специалността ти е желана;2)Може да се приемат допълнителни бройки за жени за сметка на места мъже-иначе казано,ако за специалността ти са кандидатствали по-малко от нужните бройки мъже,може да има допълнителни бройки жени;3)Да,запазваш си мястото,защото си депозираш дипломата в съответния факултет;4)Всичко зависи вече от бройката(когато става въпрос за специалности с по 10-15 места);5) http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... e_studenti

Надявам се да съм ти помогнала :))
Dreams are not enough...actions are needed
MatthewScott
В началото бе словото
Специалност: Молекулярна биология

Мнение от MatthewScott »

although написа:Ето какво препоръчвам: плащаш си по банков път семестриалната такса, след което си взимаш комплекта за записване и попълваш всички документи, качваш се в "Паричен салон" (заради банковия превод няма да ти се наложи да чакаш на опашки), за да представиш вносната бележка и да ти бият печат в студентската книжка, накрая се насочваш към отдел "Студенти" на факултета, в който си приета. : )
Миналата годината пак трябваше бордерото от банката да се заверява в касите/счетоводството, в крайна сметка печата в книжката за платена такса го слагат само от там. :) Иначе някои от външните факултети (тези, които не са в Ректората) си имат собствени каси (Факултет по математика и информатика; Факултет по химия и фармация; Физически факултет; Факултет по начална и предучилищна педагогика; Биологически факултет; Стопански факултет), така че не е задължително непременно да се редиш на километричните опашки в паричен салон. За купуване на книжките опашки едва ли ще се образуват, по принцип ги продават на една импровизирана сергия пред Ректората (много забавно изглежда :) ), но примерно миналата година продаваха и пред биологическия, предполагам и пред други факултети също е имало, но най-сигурно е от Ректората...

@yemim
Трябва да чакаш книжката си. А и новата учебна година няма да започне на 1 октомври, ще започне на 27 септември. :shock:
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Винаги е трябвало вносната бележка да мине през Паричен салон, аз не съм и написал обратното, просто по този начин се влиза вътре при жените, които работят там, а не се чака на опашка. Да, така е, наистина повечето факултети, които са ситуирани извън Ректората, разполагат със собствени каси, за да улеснят записването, но видях, че geridem иска да учи Английска филология и затова описах процеса в Ректората, защото точно него ще трябва да извърши.

Учебната година ще започне на 27-ми, защото ще има огромна конференция по случай 125-годишнината на СУ, такава конференция досега никога не се е състояла на територията на България и ще бъде нещо уникално, откъм участници и откъм организация. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”