Опера

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Опера

Мнение от camel »

Търговецът на кристал написа:Глупости, има билети и за десетина евро (и по-малко), но са за правостоящи. Специално за Щатсопер говоря, приятелка гледа там "Травиата" за около 10 лева. Но билетите - както казах - бяха за правостоящи и бяха last minute. Вярвам обаче, че ги има за всеки спектакъл, просто човек трябва да знае какво търси.
Иначе билетите за спектаклите, които гледах в Ковън Гардън бяха за 16 и 19 паунда, ако не се лъжа (редовни и не за правостоящи). Със сигурност не минаваха 20. И пак ми се ходи, деееейм!

Ето, най-долу (2.50 до 4 евра за правостоящи, в галериите са по 10):
http://www.wiener-staatsoper.at/Content ... zplan.html

Ели, аз най-вероятно ще отида 1 път (или 2 максимум) във Виенската опера и нямам намерение да си развалям кефа. Ще чакам, но накрая ще си купя билет за минимум 100 евра, зашото все пак говорим за нещо once in a lifetime, за което споменът ше ме грее цял живот, а не болящите стъпала. :mrgreen:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ми не знам, въпрос на приоритети. Аз примерно бих предпочела да си взема 3 по-евтини билета за 3 спектакъла (така и така едва ли ще отидеш на единия ден и ще се върнеш на другия), както направих в Ковън Гардън - всичко си се чуваше, всичко си се виждаше и беше идеално, отколкото да си бях взела билет за 1 спектакъл за 80-100 паунда, дето щях да видя и чуя същото (ама 3 пъти по-малко заглавия).
Мисълта ми беше, че не е вярно, че цените са безобразни, защото има и такива, които са в пъти по-евтини от най-евтините в Софийската опера. Сега, че ти не ги искаш тях, е друга работа.
Аз точно за Щатсопер съм си мислела да ида за 7-8 дни във Виена и да посъбера максимален брой постановки - разбира се, че и аз искам цялостното преживяване: с вечерната суперофициална рокля на най-страхотните места в Ла Скала, с вечеря преди спектакъла в ресторанта на операта, с шампанско и прочее, обаче истината е, че докато дойде момента, в който ще мога да си го позволя безпроблемно, нямам ааааама нищо против и да стоя права в Щатсопер. Затова ти казвам - въпрос на приоритети, но не подвеждай останалите. :) Аз не намирам нито нещо срамно, нито нещо унизително, нито пък биха ми се подбили петичките от стоене (ако не говорим за Вагнер, разбира се) - да не говорим и че местата за правостоящи на партера са разположени чудесно и подозирам, че от тях ще се вижда по-добре, отколкото от някои части на балкона, ложите и галериите.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Мнение от Dr Dulcamara »

Поздравления, Faith_no_more! Много се страхувах от провал.

Аз пък в петък, пети юли ще съм в Пловдив:

ВЕРДИ ФЕСТИВАЛ: Гала концерт
В програмата: откъси от оперите "Ернани", "Бал с маски", "Дон Карлос", "Трубадур", "Риголето", "Сицилиански вечерни", "Травиата" и др.
Античен театър, 21:00 ч.

Дано да го има и това:

Следващото е специален поздрав за Търговеца.

FloWersOfEviL, "Дон Карлос" е страхотна! Искаш ли да ти пусна нещо или продължаваш да не гледаш филмчетата преди представлението?

camel, ако все пак решиш за правостоящ във Виенската опера и в последната минута, чакай на опашката за билети седнал на улицата. След това ще си непрекъснато прав! :D
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ех, Докторе. Определено знаеш как да говориш с мене. :)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Dr Dulcamara написа: FloWersOfEviL, "Дон Карлос" е страхотна! Искаш ли да ти пусна нещо или продължаваш да не гледаш филмчетата преди представлението?
Продължавам, да, но благодаря!
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Обаче после к'во те чака... Аз съм заредила клипчетата с Родриго, Докторът ще дава другите. :)
В края на ноември
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Да, така е. Имам приготвени няколко с Еболи, един с Крал Филип и един с Великия инквизитор. Едва се сдържам.

P.S.
Търговец, ти тук ли си още?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Пиша ти съобщение, понеже моята ситуация е доста особена в момента (затова и не съм ти се обадила).
В края на ноември
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

http://www.operasofia.bg/play.php?play_id=327&d=1468

Някой да е бил преди? Планирам да я посетя тази "Тоска", колкото и операта да не ми е сред най-любимите. :?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Предполагам, че просто ще са изнесли постановката на Софийска опера и ще са я попригодили към условията на Царевец. Не съм гледала спектакъл там, но съм виждала сцената - нищо по-различно от "Опера в парка", та вероятно само ще махнат кръста от софийската постановка, понеже нямат чиги, на които да го закачат, и са готови.
Съставите са фифти/фифти. Скарпия не става и в двата (което лично за мен моментално обезсмисля цялото упражнние с разкарването до Търново), Йорданка Дерилова не съм я слушала, но бих предпочела Илиев като Каварадоси. Добре го играе.

А ти какво не й харесваш на Тоска? Аз си умирам за тая опера. Тя ми беше основният спектакъл, заради който ходих в Лондон (и покрай нея забърсах фе-но-ме-на-лен "Севилски бръснар", за който още се говори, и "Бал с маски").

Айде, да не е Те Деум-а тоя път (почвам да харесвам Йонас Кауфман, всъщност):
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Дид, аз само да ти пожелая приятно гледане тая вечер. Дано времето е хубаво, че не знам какво е положението в София.
И - не е спойлър - да знаеш, че освен една от любимите ми опери в музикално отношение, "Дон Карлос" като че ли е любимата ми опера от гледна точка на историята (айде, заедно с "Турандот" и "Тоска", струва ми се. И "Сватбата на Фигаро", и "Севилският бръснар", но те са друга "категория").
Бе не, няма какво да го мисля - баш любимата ми е по отношение на историята.
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

"Дон Карлос"

Значииии.. тоз Даниел Дамянов (самият Дон Карлос) хич не ми хареса. Останалите бяха тоци, особено Габриела Георгиева (Елизабет).

Бележки за себе си:

- НИКОГА повече по средата на реда (поне за първите 4-5 реда). 80% от времето гледах гърба на диригента. Чудех се аз защо АДЖЕБА бяха останали тези места на първия ред. Нищо де, имаше хубави ръкавели и пуфтеше на правилните места :lol: ;
- иначе.. на първия ред е много силно, право форкестъра :lol: Резултати: един флейтист, един челист и един цигулар;
- обличам се повече следващия път, пак, че не се бях изтапанчила по роклята, която гласях.. след 22ч. си беше хладно и ДА, аз го казвам :lol: ;
- лимонадата в "бара" на парка кърти мивки;
- операта в парка е много приятно нещо!

Айде сега, заливайте ме :)
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

FloWersOfEviL написа:...
- лимонадата в "бара" на парка кърти мивки; ...
Да сме те карали да пиеш лимонада? :roll:

А сега кажи, това имаше ли го? :D

Тези моменти 6:32 - 7:51 - 8:06 ... усетиха ли се?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Аз за тенора те предупредих. ;) И щях да ти казвам да се облечеш, че аз на 2-3 пъти точно на опера на открито съм мислела, че ще умра от студ, ама точно понеже си ТИ, реших да не пиша нищо по въпроса. :) :) :)
Иначе самата опера хареса ли ти?
В края на ноември
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Щом FloWersfOrEver мълчи, защо останалите да не си послушаме нещо? Има ги и Еболи и Родриго, а дори и Елизабета:
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”