Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
ddddddddd
В началото бе словото
Курс: друг

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Мнение от ddddddddd »

Откъде пускат за изпитите в ректората - от входа с Христо и Евлоги Георгиеви, от входа в двора или и от двата?
Аватар
Nipton
Пишете, о, братя

Мнение от Nipton »

Знам със сигурност, че пускат от централния вход, намиращ се между статуите на братята.
Аватар
runare
Драскач
Курс: първи

Мнение от runare »

Посочете съответната матура!
На всички кандидати, които не са подали искане (чрез посочване позицията на съответната матура), оценката от матурата няма да се признава за резултат от кандидатстудентки изпит, въпреки че има такава в дипломата за средно образование!

Този въпрос така и не ми стана ясен :scratch:
Подредих специалностите си така:
1.Психология
2.Педагогика
Маркирала съм матурите,които положих -БЕЛ и Английски
Явих се на изпит по Философия и соц.науки и бих искала да ми взимат тази оценка по Педагогика, но вече :pale: от притеснение и се чудя дали няма изобщо да ми зачетат оценката от изпита по философия и соц.н.
И другия ми въпрос във всички случаи ли взимат оценка от ДЗИ а не оценка от дипломата???
Дано да ми отговори някой,който е наясно,че не ми се иска да ходя в СУ и да споря с мадамата,която ми зачеркна и 2те матури?

Много глупаво са го написали - по Психология не съм се явявала нито на английски нито на изпит по БЕЛ -следователно трябва да зачеркна,че искам да участвам с оценка от ДЗИ по БЕЛ и ДЗИ по английски!
Обаче по Педагогика,ако можех да избирам никога не бих участвала с оценки от ДЗИ.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Смятат се и двете. С което имаш по-висок бал, с него участваш в класиране. Тоест, ако сложиш тикче на матурата, това не значи, че изпитът отпада. И двете си стоят, стига си се притеснявала.
Последно промяна от Mondscreen на 29 Юни 2013, 20:37, променено общо 1 път.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
runare
Драскач
Курс: първи

Мнение от runare »

Благодаря, дано така да стане!
Melter
В началото бе словото

Мнение от Melter »

Mondscreen написа:Смятат се и двете. С което имаш по-висок бал, с него участваш в класиране. Тоест, ако сложиш тикче на матурата, това не значи, че изпитът отпада. И двете си стоят, стига си се притеснявала.
Ако изпитът не отпада, защо на формуляра пишеше че оценката от зачертания предмет се взима като оценка от конкурсния изпит?Това го тълкувам като заместител на самия изпит.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Взимат ти я като заместител, ако балът ти с оценката от ДЗИ е по-висок от бала ти с оценката от изпит. По-горе ти дадоха пример. Има специалности, за които искаш да ти се вземе оценката, за други не искаш. Примерно аз съм с първо желание Право, за което изпитът изобщо не може да бъде заместен от матура. В по-долните ми желания обаче има такава възможност и съм отбелязал матурата.
Melter
В началото бе словото

Мнение от Melter »

Значи като е сложено тикче във формуляра означава че матурата е като допълнителен начин за балообразуване, отделно от самия изпит? Защото при всички случаи имам по-висок бал с изпит, а не с ДЗИ. Значи при тази ситуация, въпреки че съм зачекнал английски език на формуляра, дефакто няма да се счита така или иначе, защото бала с ДЗИ ще е по-нисък?
В случая имам 5.60 на изпита. Умножавам по 3+оценка от дзи(стандартното балообразуване) и имам бал 22.68. Но, аз съм зачекнал че искам И отделно ДЗИ-то да сформира отделен бал, при който в случая ще имам 17.61 бал. В този случай ВИНАГИ се избира по-високия бал, правилно ли съм разбрал? Защото на формуляра изрично пише че действа като заместител на самия изпит и там не пишеше, че образувания бал се сравнява с този от изпита и се избира по-високия.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Естествено, че задължително се избира по-високият бал. Университетът не иска да ви прецака, спокойно. :wink:
R@D|/|
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от R@D|/| »

Общо взето стана малка грешка на формуляра и като първо желание съм писал специалност, която дефакто няма как да влезна. Това проблем ли ще се окаже или директно ще ме класира за 2-рата?
Аватар
fyfif
В началото бе словото

Мнение от fyfif »

Искам да попитам специално за факултета по Философия. Ясно е, че при записване се ходи в отдел "Студенти". ОК, но какво е работното им време, защото в сайта намерих това:
Приемно време:
понеделник от 9.00 до 12.00 часа
вторник от 13.00 до 16.00 часа
сряда от 9.00 до 12.00 часа
четвъртък от 13.00 до 16.00 часа
петък от 9.00 до 12.00 часа
Вярно ли е, или на 17,18 и 19-ти ще работят по цял ден?
Mare Nostrum
В началото бе словото

Мнение от Mare Nostrum »

В http://ksk.uni-sofia.bg/ с кой входящ номер трябва да влезеш, за да следиш резултати от класирането? С вх. номер от изпита ми показва резултатите от него, а с вх. номер от онзи лист, който ми дадоха при подаването документи за класиране, ми изписва некоректно въведени данни?
saviiinceto
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

R@D|/| написа:Общо взето стана малка грешка на формуляра и като първо желание съм писал специалност, която дефакто няма как да влезна. Това проблем ли ще се окаже или директно ще ме класира за 2-рата?
не би трябвало да е проблем,не се притеснявай
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

R@D|/| написа:Общо взето стана малка грешка на формуляра и като първо желание съм писал специалност, която дефакто няма как да влезна. Това проблем ли ще се окаже или директно ще ме класира за 2-рата?
Не е проблем.
fyfif написа: Вярно ли е, или на 17,18 и 19-ти ще работят по цял ден?
Приемното време не важи за новоприети студенти. На записванията си работят по цял ден.
Mare Nostrum написа:В http://ksk.uni-sofia.bg/ с кой входящ номер трябва да влезеш, за да следиш резултати от класирането? С вх. номер от изпита ми показва резултатите от него, а с вх. номер от онзи лист, който ми дадоха при подаването документи за класиране, ми изписва некоректно въведени данни?
С номера, който си получил при подаването на документи за класиране. Вероятно все още не са въведени всички данни за класиранията, не се притеснявай. : )
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
flyingtomato
В началото бе словото

Мнение от flyingtomato »

Сладури, когато мине първо класиране, в периода 17.07-19.07 къде трябва да се запиша, ако са ме приели? Директно в СУ или може и чрез офиса, в който съм подала документите си и бланката с желаните специалности?
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”