използване на оценка от матури за кандидатстване
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Boyan Gigov
- В началото бе словото
- Специалност: нямам все още
- Курс: кандидат-студент
използване на оценка от матури за кандидатстване
Здравейте , аз съм кандидат-студент тази година и докато се регистрирах онлайн(кандидатстудентски профил) срещнах следното нещо :
"На всички кандидати, които не са подали искане ( чрез маркиране на позицията на
съответната матура ), оценката от матурата няма да се признава за резултат от
кандидатстуденски изпит, въпреки че има такава в дипломата за средно образование! "
и опция за избиране на съответните матури.
Въпросът ми е следният : Имам 6.00 по математика в дипломата и 5.60 на матурата по математика.Ако не отбележа нито едно от полетата в онлайн регистрацията(тоест не отбележа матурата по математика), това значи ли , че за балообразуването ми ще е използвана оценката 6.00 от дипломата вместо 5.60 от матурата?
"На всички кандидати, които не са подали искане ( чрез маркиране на позицията на
съответната матура ), оценката от матурата няма да се признава за резултат от
кандидатстуденски изпит, въпреки че има такава в дипломата за средно образование! "
и опция за избиране на съответните матури.
Въпросът ми е следният : Имам 6.00 по математика в дипломата и 5.60 на матурата по математика.Ако не отбележа нито едно от полетата в онлайн регистрацията(тоест не отбележа матурата по математика), това значи ли , че за балообразуването ми ще е използвана оценката 6.00 от дипломата вместо 5.60 от матурата?
Re: използване на оценка от матури за кандидатстване
деда можеше така,ако беше щях да влезна във всяка специалност,която пожелая.Прецакват те, като ти взимат във всички случаи оценка от матурата! Аз,като отидох в СУ ме накараха да си маркирам и 2-та предмета, по които съм държала матура.
-
Boyan Gigov
- В началото бе словото
- Специалност: нямам все още
- Курс: кандидат-студент
Е здраве да е.Ако може някой със информация от тази година (случайно да не са променили нещо) да потвърди.
Разяснено мерси за помощта
Последно промяна от Melter на 29 Юни 2013, 16:46, променено общо 1 път.
И аз направи същото,но с друг предмет и мисля все пак,че ще ти вземат по-високата оценка,ако е така ще е много прецакващо за нас!
Тва с матурите го направи супер неразбрано и това онлайн регистриране ужас.
Разясних го. Мерси за помощта
Последно промяна от Melter на 29 Юни 2013, 16:46, променено общо 1 път.
5.88 * 2 = 11.76
5.60 * 2 = 11.20
за изпит по какво говориш???
Първо има изпити при които оценката от матурата се умножава по 2 а оценка от изпита по 3.
5.60 * 2 = 11.20
за изпит по какво говориш???
Първо има изпити при които оценката от матурата се умножава по 2 а оценка от изпита по 3.