СЛЕД изпитите - всичко за записването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването
Тъй,тъй.Искам да попитам,тъй като в другия университет в който кандидатствам класирането излиза по-късно от това в СУ,ако при излизане на първо класиране в СУ се запиша или мина на второ класиране,може ли по късно да си изтегля документите,ако ми хареса повече другата алтернатива?
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Можеш, но: ако си приета по първо желание отиваш и се записваш, имай предвид, че плащаш и семестриална такса. Не помня какво точно пишеше в правилника, но мисля, че при изтегляне на документите преди началото на академичната година се възстановява 90% от внесената сума.
Ако си приет с по-долно желание, няма проблем, Отиваш в съответния факултет, подаваш молба за участие във второ класиране, като депозираш и диплома. В случай че решиш да се запишеш в другия университет просто отиваш и изтегляш дипломата и си готова.
Ако си приет с по-долно желание, няма проблем, Отиваш в съответния факултет, подаваш молба за участие във второ класиране, като депозираш и диплома. В случай че решиш да се запишеш в другия университет просто отиваш и изтегляш дипломата и си готова.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
- Aske
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Искам да попитам:
Ако кандидатствам онлайн трябва ли да ходя до София за сверяване на дипломата?
Аз имам познат човек там, който може да ми подаде документите.. обаче не знам до колко време копието ми от дипломата ще се изпрати до София и дали няма пак да искат сверяване с оригинала, въпреки че на копието ми има печат, че е сверен с оригинала. Не знам как да постъпя..
Ако кандидатствам онлайн трябва ли да ходя до София за сверяване на дипломата?
Аз имам познат човек там, който може да ми подаде документите.. обаче не знам до колко време копието ми от дипломата ще се изпрати до София и дали няма пак да искат сверяване с оригинала, въпреки че на копието ми има печат, че е сверен с оригинала. Не знам как да постъпя..
- elu
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Плати си онлайн, слагаш и като файл сканирана дипломата и нямаш грижи.
-
NothingIsImpossible
- В началото бе словото
След като излязат класиранията и разберем, че са ни приели(искрено си надявам, за което) и дните за записване са само 3, всичко, което се иска от нас - може ли да стане в рамките на 1 ден в София?
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Да, разбира се! : ) Само един съвет - ако случайно си кандидат юрист, ела в последния ден за записване, защото тогава опашката ще е най-малка и няма да ти се наложи да чакаш 5-6 часа пред отдел "Студенти" на ЮФ. 
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
-
NothingIsImpossible
- В началото бе словото
Да, именно право искам да уча. Имаш ли някаква представа, защото разбрах, че трябва да се носят снимки - какъв размер трябва да са и таксата, която трябва да платя - колкото за един семестър ли е и веднага ли трябва да се плати?although написа:Да, разбира се! : ) Само един съвет - ако случайно си кандидат юрист, ела в последния ден за записване, защото тогава опашката ще е най-малка и няма да ти се наложи да чакаш 5-6 часа пред отдел "Студенти" на ЮФ.
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Какви снимки? НЕ ДАВАМ!!! 
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Е тогава какво ще залепиш на студентската си книжка? 
- Mondscreen
- Паисий
Доколкото си спомням трябват 2 броя снимки. Един за документите и един за книжката.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
- Feuer-frei
- В началото бе словото
- Специалност: психология
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: http://media.beta.photobucket.com/user/ ... zps50eb4ff
Тук има информация какво трябва да носим за записването, но не пише за таксата дали е за 1 семестър, или за цялата предстояща година
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... e_studenti
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... e_studenti
Whether you think you can, or you can't - you're always right.
Някой може ли да препрати към този образец, че въобще нямам представа за какво иде реч?4. Комплект документи за новоприети студенти (по образец);
Priqteli s bal 28.50 dali shte uspeq da se "promukna" za medicina momche sum :S
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Вие за вече приети студенти говорите. Аз помислих,че сега ще ми искат снимки при документите за класиране и ми стана чудно за какво са им.
+1 към въпроса на ИванК. 
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Такам, снимките трябва да са две, но в никакъв случай не ги правете в размер 4/6, както е посочено в сайта, най-обикновени паспортни снимки ви трябват, иначе ще има да се режете и отгоре, и отдолу, и от двете страни, докато не остане нищо от вас. Семестриалната такса трябва да платите, а не годишната. Въпросният набор документи се купува от сергиите, които ще се появят около Ректората, щом дойде времето за записване, общо взето не е нищо кой знае какво за попълване, така че няма защо да го мислите този комплект. : )
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."