За или против квотите по пол?
- Ivan_Panchev
- В началото бе словото
Не ми обяснявайте, че мъжете и жените имат различни мисловни способности. Проверяващите са също мъже и жени, а не само от единия пол, тъй че това важи и за тях, не само за кандидатите. Цялата рабоата с разделянето на броъките на мъжки и женски е глупава и от страх, че иначе всички студенти ще са жени и България ще остане без мъже висшисти.
А който си е с по-математически наклонности, ми да си кандидатства с математика!
Човек като иска да учи нещо, просто се подготвя добре, а не разчита на бройки и на това, че представителите на неговия/нейния пол ще се издънят.
Абе не знам, ако изпитите бяха нормални и нямаше бройки, сигурно разликата в бройката между студенти и дстудентки нямаше да е голяма. Ама нищо не е нормално. А умни хора има еднакво много и от двата пола. Само трябва да .седнат да почетат литература и да си оправят правописа.
А който си е с по-математически наклонности, ми да си кандидатства с математика!
Абе не знам, ако изпитите бяха нормални и нямаше бройки, сигурно разликата в бройката между студенти и дстудентки нямаше да е голяма. Ама нищо не е нормално. А умни хора има еднакво много и от двата пола. Само трябва да .седнат да почетат литература и да си оправят правописа.
мъжете и жените може да имат различни подходи към решаването на определени задачи, но това не означава че едните се справят по-зле от другите. има физически различия между мозъка на мъжа и жената, но в нито едно изследване не е доказано интелектуално преимуществно на някой от половете. разделението на определени професии на "мъжки" и "женски" (освен силовите) се обуславя от социални фактори. ако не ми вярвате сами поровете по темата информация и изследвания по въпроса има купища.
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
а знаеш ли, че женският мозък е с няколкостотин грама по-лек от мъжкия

това е факт, но го привеждам само като шега, така че моля не ми скачайте
Последно промяна от Darksorrow на 25 Юли 2006, 11:53, променено общо 1 път.
-
Винсент ван Гог
- В началото бе словото
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
да знам. мозъкът на един слон пък е по-тежък от мъжкияDS написа:а знаеш ли, че женският мозък е с няколкостотин грама по-лек от мъжкия![]()
![]()
![]()
ето ти още различия ако трябва да сме точни
http://www.doctorhugo.org/brain4.html
- BloodstonE
- В началото бе словото
Мъжете влизат с по-нисък бал, защото са по-глупави от жените явно. Всеки знае , че бала се образува от общия успех на всички момчета, които кандидатстват. На изпитите те изкарват по-ниски оценки и затова бала за тях е по- нисък. Жените пък си падаме зубрачки и затова изкарваме по-високи оценки и си вдигаме бала. Не са ни виновни мъжете.