[КСК 2013] Българска филология
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2013] Българска филология
Моят бал е 24,23.. не знам дали ще ми стигне за второ класиране, ще поживеем и ще видим.
- mborova
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Здравейте, хора, идвам да ви поспамя и на вас :р Аз мисля да пиша Българската филология на второ място с идеята догодина да се преместя в Книгоиздаване, защото за жалост не ми се получиха нещата тази година, а не ми се иска да пропусна. Не съм сигурна дали ще ми стигне бала, защото, както споменахте вече, леко ощетяват кандидатстващите с матурите
Все пак стискам палци на всички и на есен с песен 
“Не ми казвай, че луната свети; покажи ми блясъка на счупено стъкло!”
- ninchetooo
- Пишете, о, братя
- Специалност: история
- Курс: втори
Да не ви обезкуражавам, но миналата година имах бал 24, 41 и не можах да вляза българска филология заради две стотни на второ класиране. А ми беше първо желание.
Така се принудих да запиша друга специалност. Надявам се тази година вие да имате повече късмет от мен.
Матурата много здраво прецаква, а освен това дори и днес не съм сигурна дали можех да изчакам до трето класиране, защото всеки ми казваше различни варианти. По принцип след първо класиране можеш да си депозираш дипломата и да чакаш да минеш на по-предна позиция във второ, но така и не се разбра дали тази процедура важи и за след второ класиране. Според някои на трето участват само некласиралите се на първо и второ класиране. Аз естествено не посмях да рискувам и се записах за второто ми желание, където бях приета. Но ако нямах други желания, а беше само филологията щях да вляза на трето класиране, защото балът падна страшно много. Така че разказвам това, ако случайно изпаднете в подобна ситуация, да знаете различните вариянти. Аз лично сега след една година не съжалявам за нищо, но пиша това просто за да знаете, че може да попаднете в подобна ситуация.
Така се принудих да запиша друга специалност. Надявам се тази година вие да имате повече късмет от мен.
Матурата много здраво прецаква, а освен това дори и днес не съм сигурна дали можех да изчакам до трето класиране, защото всеки ми казваше различни варианти. По принцип след първо класиране можеш да си депозираш дипломата и да чакаш да минеш на по-предна позиция във второ, но така и не се разбра дали тази процедура важи и за след второ класиране. Според някои на трето участват само некласиралите се на първо и второ класиране. Аз естествено не посмях да рискувам и се записах за второто ми желание, където бях приета. Но ако нямах други желания, а беше само филологията щях да вляза на трето класиране, защото балът падна страшно много. Така че разказвам това, ако случайно изпаднете в подобна ситуация, да знаете различните вариянти. Аз лично сега след една година не съжалявам за нищо, но пиша това просто за да знаете, че може да попаднете в подобна ситуация.
-
freiheit
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Аз кандидатствам в два университета. Ако в СУ не ме приемат в първото ми желание, най - вероятно изборът ми в кой университет да вляза ще бъде по - лесен. Още повече ,че на другото място съм вътре с двата крака .
Все още имам колебания къде да вляза,за сега разучавам колкото се може повече нещата покрай БФ ... но ще видим....
Искам да попитам дали има прочетни книги за първи семестър и кои са те ? Също така кои предмети ще се учат първата година(знам за файла, в който пише всичките предмети от специалността,но не пише кой семестър ще се изучават)?
Все още имам колебания къде да вляза,за сега разучавам колкото се може повече нещата покрай БФ ... но ще видим....
Искам да попитам дали има прочетни книги за първи семестър и кои са те ? Също така кои предмети ще се учат първата година(знам за файла, в който пише всичките предмети от специалността,но не пише кой семестър ще се изучават)?
- Libra
- Гутенберг
Няма книги, които предварително да трябва да прочетете. Така са поставени нещата, че да имате време да си прочетете всичко през семестъра. Единствено може би по Антропология "Завладяването на Америка" от Цветан Тодоров е по-обемна, но няма смисъл да четеш нищо предварително, защото все още не знаеш как да го четеш.
Това е учебният план, тук са разграфени дисциплините по семестри.
Това е учебният план, тук са разграфени дисциплините по семестри.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
За жалост наистина важи само за първи курс, после си такова таковатаLibra написа: Така са поставени нещата, че да имате време да си прочетете всичко през семестъра.
freiheit, ако имаш конкретни въпроси, пиши ми ЛС

- lindsinkawilliams
- В началото бе словото
Имам ли някакъв шанс да вляза с оценка 5,35 на матурата по БЕЛ?
Everything happens for a reason.
-
freiheit
- В началото бе словото
Според мен да , ще ти стигне. Въпреки това зависи и какви оценки имаш в дипломата по БЕЛ и История.
- SevenDayS
- От дъжд на вятър
Влезете ли веднъж БФ, няма да излезете до 4ти курс. Така те опиянява специалността, че не ти се иска да идва лятото 
"Птица, родена в кафез, си мисли, че летенето е зараза!"
- Алехандро Ходоровски
Българска филология, II курс
- Алехандро Ходоровски
Здравейте!
Доста се зачетох из всички редове и може би допуснах грешка, че четох толкова много за тази специалност. Подадох си документите, като участвам с оценките от матурите и бала ми въобще не е висок. Виждам хора с 23-24 бал дори и нагоре се притесняват и се запитват, дали ще ги приемат. Обезкуражих се! Въобще не вярвам, че ще бъда приет..
Доста странно ми се получава, че резултатите ще излязат на връх рождения ми ден на 16ти Юли. Сигурно доста хора чакат този ден. Видях, че пише, че трябва в рамките от 16ти до 19ти да си се записал, ако са те приели. Въпроса ми е: Какво става, ако не успееш да отидеш до 19ти.. ?! Дали да участвам отново за "Българска филология" ?! Въобще имам ли шанс да се впиша сред щастливците ?! Мога ли да запиша друга специалност и да се преместя след това ?!
Усмивки на всички!
Доста странно ми се получава, че резултатите ще излязат на връх рождения ми ден на 16ти Юли. Сигурно доста хора чакат този ден. Видях, че пише, че трябва в рамките от 16ти до 19ти да си се записал, ако са те приели. Въпроса ми е: Какво става, ако не успееш да отидеш до 19ти.. ?! Дали да участвам отново за "Българска филология" ?! Въобще имам ли шанс да се впиша сред щастливците ?! Мога ли да запиша друга специалност и да се преместя след това ?!
Усмивки на всички!
Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се специализирали да правим всичко от нищо !!
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Ако си приет нещо на първо класиране е задължително да отидеш до СУ и:
1. Ако си приет по първо желание,да си приготвиш необходимите кинти и да се запишеш.
2. Ако си приет на по-ниско желание и искаш да изчакаш второ класиране - да подадеш молба за запазване на мястото в приелата те специалност и както вече споменах,да чакаш второ класиране.
Хора,четете,стига с това готованство,тоя процес поне за четвърти път го разяснявам и все в различни теми!
За "имам ли шанс" въпросите вече нямам подходящо описание.
1. Ако си приет по първо желание,да си приготвиш необходимите кинти и да се запишеш.
2. Ако си приет на по-ниско желание и искаш да изчакаш второ класиране - да подадеш молба за запазване на мястото в приелата те специалност и както вече споменах,да чакаш второ класиране.
Хора,четете,стига с това готованство,тоя процес поне за четвърти път го разяснявам и все в различни теми!
За "имам ли шанс" въпросите вече нямам подходящо описание.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
+ диплома. Важна подробност, която по мои наблюдения повечето кандидати не знаят.Надежден Случай написа: 2. Ако си приет на по-ниско желание и искаш да изчакаш второ класиране - да подадеш молба за запазване на мястото в приелата те специалност
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Имам и друг въпрос никъде не пише семестриалните такси за 2013.. ?!
Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се специализирали да правим всичко от нищо !!
-
Godam
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: godam
На 1во място съм писал Българска филология , но моите очаквания са за 2ро и 3то класиране, защото балът ми е 20...
Искам да попитам обаче , как стоят нещата с трето класиране , ако там съм приет с Българска филология..
има ли опция, в която да си прецакам приемането в друга специалност , ако чакам 3то класиране за БФ ?
Ще съм благодарен за отговорите ви! : )))
Искам да попитам обаче , как стоят нещата с трето класиране , ако там съм приет с Българска филология..
има ли опция, в която да си прецакам приемането в друга специалност , ако чакам 3то класиране за БФ ?
Ще съм благодарен за отговорите ви! : )))
- SevenDayS
- От дъжд на вятър
Ще успокоя всички: който иска да влезе във БФ, ще влезе! Ние сме 120 души, 6 групи, така че спокойно 
"Птица, родена в кафез, си мисли, че летенето е зараза!"
- Алехандро Ходоровски
- Алехандро Ходоровски