[КСК 2013] Книгоиздаване

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър
Специалност: Книгоиздаване
Курс: втори

Re: [КСК 2013] Книгоиздаване

Мнение от Mephisto »

Печатни комуникации е специалност с много сходна учебна програма. Едва ли би било проблем да се прехвърлиш във ФЖМК. Нещата са почти еднакви, доколкото знам в УНИБИТ една идея по-лесно се взимат изпитите. Не мога да ти съдействам с конкретна информация, защото не познавам някой прехвърлил се от УНИБИТ при нас, но смятам, че е напълно възможно да стане. Все пак попитай, ако познаваш някой от този университет.
.:{~Блог~}:.
m_d
В началото бе словото

Мнение от m_d »

А ако ида в Информационния център, дали дамите там биха могли да ми дадат подобна информация?
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър

Мнение от Mephisto »

Може би, опитайте :}
radi.dobrich
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване (след година)
Курс: друг

Мнение от radi.dobrich »

Здравейте!
Явно съм била толкова отнесена от вихъра на емоциите си покрай тези изпити, че не съм забелязала кога тази темичка се е издигала в редиците. Но вече "мъките" ни свършиха и прогледнах. :)
Та, любопитна съм, дали са се появили случайно още кандидати за тази специалност и как са протекли нещата при тях?
Марина, при теб какво се случи вчера и как върви, като цяло, кандидатстването?
Аз на редовната сесия имам тройка, което изключително много ме изненада и дори и сега не мога да се съглася, че това ми есе беше по-лошо от предното. Но това е положението и ще се боря за мястото си сред книгоиздателите, явно, с 3.75. Ако се наложи другата година пак да кандидатствам, вече ще си покажа уменията на разказвач и това си е - есетата не са ми страст. :mrgreen:
Вчера изпитът мина що-годе добре по мое мнение. Бях изтеглена към 12ч. и чакането ми се отрази сравнително добре. Имах вълни на притеснение и вълни на спокойствие, но към обед вече просто исках да си ходя, така че с нетърпение чаках да си чуя името. Впрочем, малко по-рано сутринта, ми се причу, че ми казват името, но Търговеца не искаше да ми даде плика с входящия номер :mrgreen: Оказа се, че той принадлежал на моя съгражданка, но определено не и на мен. И хубаво, де, още не бях психически готова за изпитанието.
Слязохме една групичка от 6-7 моми на втория етаж и ни наредиха на една маса да чакаме. Дойде след време квесторката и пита кой се чувства най-готов да се изправи пред комисията и аз хукнах веднага да заема мястото. И хубаво направих, впрочем. Почаках малко пред вратата на едно столче и след 7-8 минутки, да речем, вече бях вътре. И бях при в комисията на Марин Бодаков, който ми беше и квестор на предварителния. Отрази ми се добре това, че знаех кой е единия изпитващ, защото си имах "познато" лице. Дефакто той бе доста сериозен този път, но няма значение. Имаше още един мъж - с гола глава и сини очи (доколкото си спомням), който ми се усмихваше и ми вдъхваше увереност. И една госпожа, която изглеждаше доста сериозна, но пък не се държеше никак грубо, а дори - мило.
Докато те пишеха нещо ми казаха да си прочета въпросите, но явно имаха предвид да помисля върху тях, тъй като не виждам как прочита на няма и два реда ще ми отнеме минута и повече, може би. Казаха ми да си избера тема и аз тръгнах от първата - за протестите. Започнах с кратко въведение за началото на протестните вълни още по управлението на ГЕРБ, после казах, че не смятам за правилно излизането на протестиращите по улиците още първия ден на Орешарски като министър-председател. Дамата от комисията видимо не знаеше, че протестите са започнали тогава, явно защото бяха малки, но и двамата мъже подкрепиха думите ми. После поговорих още малко за случващото се в България и преминах към чуждестранните "бунтове", тъй като ми се стори, че и там има доста неща да се кажат, не само за една страна. Започнах с Бразилия, не мога да кажа защо. Много малко говорих за там и тримата решиха, че им стига толкова по първия въпрос. Запътихме се към втория, където аз започнах да говоря за това, че голяма част от младото поколение набляга на четене в интернет, което не е толкова лошо и исках да допълня още неща, но се оказа, че те желаят да разберат какво чета аз. Питаха ме дали обичам да пиша, казах им, че в тази посока съм се разпростяла към прозата и не съм пристрастна към публицистиката, а този мъж с голата глава ми каза, че той точно това е очаквал. Не ме питаха каква специалност искам да вляза, но може би им е станало ясно от това, че не обичам да пиша статии. Питаха ме за оценката ми на писмения, а жената изключително много се изненада на това как са ме оценили и на двата изпита. Мъжете се съгласиха, че нещо не изглежда както трябва. После ме питаха за президентите, но бях сигурна само на Първанов, Желев го направих набързо министър-председател в главата си, а за Петър Стоянов дори не се сетих. Въртеше ми се нещо в главата за някакъв Петров :mrgreen: :mrgreen: Та след Първанов, казах че не знам останалите, за да не ръся глупости, което със сигурност ще ми намали много оценката, но не съм сигурна и че упоменаването на неизвестния Петров щеше да направи нещо по-добро. След това ме освободиха от поста и си тръгнах ухилена до уши, тъй като изпитите свършиха и вече няма тревоги - не мога да променям резултатите си, я!
Балът ми е 18.93 без устния. Тая надежда, че ако изкарам четворка на този изпит, ще вляза, но това ще се види другия месец със сигурност :salute:
Аватар
mborova
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от mborova »

Ради, много се радвам за теб :) Аз за жалост не успях да се преборя с писмения изпит - и на двете сесии ме поразяха с 3.. Сега се чудя какво да правя, защото това е единственото нещо, което искам да уча и да работя след това. Сега съм в една дълбока дупка и пропадам с всеки ден все повече и повече. Не ми се иска да пропускам една година, а в същото време не искам да си губя времето с глупава специалност. Сега се чудя дали ако уча българска филология, бих могла да се преместя догодина в КН, или ще трябва да си кандидатствам догодина пак :(
Мисля, че ще ти дадат по висока оценка на устния и, че със сигурност ще влезеш :) Не се притеснявай :р пиши като разбереш резултатите. Стискам палци
“Не ми казвай, че луната свети; покажи ми блясъка на счупено стъкло!”
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър

Мнение от Mephisto »

Успех пожелавам и на двете. Нямаме голяма аудитория във ФЖМК, която да приюти кандидат-студентите, затова изпитите се държат в Ректората, където атмосферата е по-притеснителна. Варвям, че ще се видим октомври : }
Аватар
mborova
В началото бе словото

Мнение от mborova »

Съжалявам, че пак ще задавам глупави въпроси, но бих ли могла да се прехвърля от Българска филология в Книгоиздаване? (пак се извинявам, че ви тормозя) :oops:
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър

Мнение от Mephisto »

Възможно е! Виж тук
radi.dobrich
В началото бе словото

Мнение от radi.dobrich »

Марина, много съжалявам, че няма шанс да се окажем в една специалност догодина, но искрено се надявам, че няма да се откажеш от мечтата си! Не съм убедена, че съм правилния човек, който да те насочи какво да правиш през тази една година, но при всеки случай: късмет! И да не забравиш да споменеш какво се случва :lol:
Аз тази вечер трябваше да пътувам за Добрич да си взема дипломата, но реших, че ще чакам резултатите, за да не ги мисля утре цял ден и да се чудя какво съм изкарала.. и изкарала ли съм изобще нещо :compress:

Аз пък харесвам Ректората :cheers: Не мисля че той носеше някаква вина за притесненията ми :mrgreen: Пък и е някакъв такъв готин с този зеления покрив :alien:
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър

Мнение от Mephisto »

Вариант е също и магистратура по книгоиздаване. Тя е с много добър учебен план, изчистена е от излишните предмети, които ни тормозят ;}
Аватар
mborova
В началото бе словото

Мнение от mborova »

Mepshito, много благодаря за помощта!
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър

Мнение от Mephisto »

Моля! Имаме лекции заедно с магистрите и те са много доволни, затова препоръчвам и този вариант.
Аватар
Synyster
В началото бе словото

Мнение от Synyster »

radi.dobrich написа: Аз тази вечер трябваше да пътувам за Добрич
И аз съм от Добричко :D И аз искам да кандидатствам Книгоиздаване :D
And I keep finding beauty in the most f*cked up things...
radi.dobrich
В началото бе словото

Мнение от radi.dobrich »

Mephisto, а ти обмисляш ли магистратура?
Synyster, нима? Че хубаво сме се наредили :) Дано утре ни се похвалиш с висока оценка :cheers: Друго нещо ще кандидатстваш ли? :lol:
Аватар
Synyster
В началото бе словото

Мнение от Synyster »

Ами ще пиша Журналистика като второ желание и ВО като трето, но наистина много си държа на Книгоиздаването :D Пожелавам ти и на теб хубави оценки и се надявам на есен двете с песен :D пък може и по-рано да се засечем из ''Толбухина'' ;д
And I keep finding beauty in the most f*cked up things...
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”