[КСК 2013] Право
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2013] Право
На първо класиране ако местата са 175, 175 кандидатстващи биват класирани в тях. По този начин се определя и минималния бал. Тоест, човекът на 175 място е този с най-нисък бал или т.нар. минимален. След това следват дни на записване и ако от тези 175 приети - 10 не се запишат, се попълват на второ класиране. Като процедурата е същата - следващите по бал запълват тези 10 места и ако се запишат всичките - няма допълнително класиране. Няма такива неща като нормативи и предварително обявен бал. Балът се обявява след като приемат първите 175 класирани.
Vanity, definitely my favorite sin...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Не мога да те разбера какво точно се опитваш да попиташ. Как точно успя да съчетаеш в една хипотеза хем незаети места, хем хора с недостатъчен бал? 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Йордан М.
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Не, просто исках да попитам, след като мине 3тото класиране и както сега са обявени 175 места, да речем само 150 човека препокриват дадената норма от минимален БАЛ. Останалите 25 места анулират ли се или има и 4то класиране, за да ги запълнят бройките до 175.
Faith_no_more, благодаря ти, че ми разясни процедурата за класирането.
Faith_no_more, благодаря ти, че ми разясни процедурата за класирането.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
По принцип СУ често обявява и допълнителен прием за такива места. Но "Право" не е сред тях, защото на практика винаги се запълват.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Йордан М., много сложно си задаваш въпросите, направо се почувствах тъпа
Предвид огромния интерес към правото съм повече от сигурна, че е невъзможно след трето класиране да има свободни места. Обикновено те се запълват още в първите две класирания. Не изключвам възможността човек да успее да се внедри и на трето класиране, но тези хора са единици, обикновено задочници.
Под минимален бал разбирай- балът на последния влязъл съответно при момчетата, и при момичетата. Няма никакви нормативи и прочие.
Предвид огромния интерес към правото съм повече от сигурна, че е невъзможно след трето класиране да има свободни места. Обикновено те се запълват още в първите две класирания. Не изключвам възможността човек да успее да се внедри и на трето класиране, но тези хора са единици, обикновено задочници.
Под минимален бал разбирай- балът на последния влязъл съответно при момчетата, и при момичетата. Няма никакви нормативи и прочие.
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
Местата право след второ класиране са платено обучение, хора ...
-
sevdalina-sisi
- В началото бе словото
- Специалност: право
В сайта беше обяснено, че ако чисто хипотетично има останали празни места за прием на момчета, то те се заемат от момичетата, и съответно обратно.. : )Йордан М. написа:Добър ден на всички! Бих желал да се консултирам по един проблем. Предварително се извинявам , ако е бил засегнат по-рано или някой го е обяснил подробно и разчетено, но не желая да се рова из форума. Та, въпроса ми е следния, като обяват там минималните балове на 1во, 2ро и 3то класиране и примерно от 175 места само 150 момчета покриват норматива, а има хора пак с 2та взети изпита, но не им достига за тези етапи на класиранията, каква е процедурата, анулират ли се или има нещо допълнително, за да се запълнат тия 25 места. Ето сега на мен ми стига имам 25.49 БАЛ, но на един мой приятел има някъде БАЛ 21.86, има 2 взети изпити, но желае редовно, а пък остават 25 места още примерно, тези 25 места запълват ли се или се анулират. Просто някого , ако може да разясни каква е процедурата. Благодаря предварително!
"...колко порочен е този свят, който тласка човека към грях"
- Mondscreen
- Паисий
sevdalina-sisi написа:ако чисто хипотетично има останали празни места за прием на момчета, то те се заемат от момичетата

И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
-
sevdalina-sisi
- В началото бе словото
that feeling...когато правя хората щастливиMondscreen написа:sevdalina-sisi написа:ако чисто хипотетично има останали празни места за прием на момчета, то те се заемат от момичетата
- Mondscreen
- Паисий
И все пак не вярвам да няма 175 момчета, които искат да учат Право в СУ. 
- Йордан М.
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Благодаря, но вече ми разясниха процедурата. Все пак не съм запознат по техническите процедури и исках да се информирам за нещата. Това е. Благодаря на теб и на останалите за това , че ми РАЗЯСНИХА ПОДРОБНО процедурата за класирането. Peace :/sevdalina-sisi написа:В сайта беше обяснено, че ако чисто хипотетично има останали празни места за прием на момчета, то те се заемат от момичетата, и съответно обратно.. : )Йордан М. написа:Добър ден на всички! Бих желал да се консултирам по един проблем. Предварително се извинявам , ако е бил засегнат по-рано или някой го е обяснил подробно и разчетено, но не желая да се рова из форума. Та, въпроса ми е следния, като обяват там минималните балове на 1во, 2ро и 3то класиране и примерно от 175 места само 150 момчета покриват норматива, а има хора пак с 2та взети изпита, но не им достига за тези етапи на класиранията, каква е процедурата, анулират ли се или има нещо допълнително, за да се запълнат тия 25 места. Ето сега на мен ми стига имам 25.49 БАЛ, но на един мой приятел има някъде БАЛ 21.86, има 2 взети изпити, но желае редовно, а пък остават 25 места още примерно, тези 25 места запълват ли се или се анулират. Просто някого , ако може да разясни каква е процедурата. Благодаря предварително!
Последно промяна от Йордан М. на 21 Юни 2013, 21:37, променено общо 1 път.
Блажени са вярващитеMondscreen написа:И все пак не вярвам да няма 175 момчета, които искат да учат Право в СУ.
-
sevdalina-sisi
- В началото бе словото
и аз не го вярвам, ама го пишеше. ; )Mondscreen написа:И все пак не вярвам да няма 175 момчета, които искат да учат Право в СУ.
- Grigorov
- Пишете, о, братя
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Абе, много умряло тук - преди 2 години имахме поне 80-90 страници. Аре живнете малко, разни хора от ФЖМК, които след години ще ви плюят по медиите, спамят като невидели - как няма да се мислят за недосегаеми после!
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
- Mondscreen
- Паисий
Тук всички се спотайват и ги е срам. Аз заради това се насочих към темите на ФЖМК, хората си правят кефа.