Литература - темата в СУ!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
maimunka
Пишете, о, братя

Мнение от maimunka »

Добре си си ти...защо и аз нямам връзки в изчислителния център...
Аватар
Lilith_
В началото бе словото

Мнение от Lilith_ »

Аз не се страхувам от правописа, принципно пиша без много грешки. Но току-виж от стреса съм допуснала такива, въпреки че си проверих работата два пъти. Не обичам депресивните стихотворения на Далчев ("Дяволско", "Прозорец" и т.н.), затова пък много харесвам "Ангелът на Шартр", "Надпис" (то ми е любимото), "Родина" (в една тема за родолюбие винаги може да се вмести добре). Но винаги съм се готвела за есе. От осми клас в нашето училище пишем и теми, и есета. По избор. Аз избрах есетата отдавна. Затова и си кандидатствах с есе, не съм уверена в способностите си да пиша теми, понеже не го правя много често от години. А харесвам "Моторни песни" на Вапцаров, въпреки че не съм голям спец на Дебелянов.
Така че все пак мисля, че постъпих правилно, че писах по есето, пък ще видим. Само тия поощряванки ме притесняват, та сега нервите ми са лето извън строя, но какво да правим, никой не е казал, че ще е лесно, напротив.
Аватар
Dani
Да живей словото
Обратна връзка:

.

Мнение от Dani »

Puff4e,като си с връзки един въпрос-защо като са готови резултатите не ги изнасят???????
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

MZ4 написа:
fragile написа:Дай Боже да не ни кълцат за всичко. Съгласна съм, че правописът и пунктуацията трябва да са почти съвършени, но другото изглежда още по-страшно. Мен ме е страх...някой друг? А и съм на мнение, че за да пише някой по Далчев, трябва да има малко по-абстрактно мислене. Въобще депресивните натури май сме писали именно по първата тема или греша?
Що за самоопределение ,на духовно богати хора с усет към тънките нюанси на тъжното,меланхолично безвремево пространство в далчевото творчество :wink: :lol:
Май успях да определя набързо само себе си. Добре де, ако ме вземат за колежка, просто ще им се наложи да се сблъскат с по-тъмен и от Далчевия характер...
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
Lilith_
В началото бе словото

Мнение от Lilith_ »

Уау, това ще е интересно, искам и аз! :twisted:
Аватар
du6ata
Пишете, о, братя

Мнение от du6ata »

fragile написа:В. Стефанов:Ние искаме грамотност, знания и умение да се изразяват правилно мислите в писмен вид.
ахам..ясно де...в превод.."прочетете всичките ми книги и книките на още 5-6-7 мои колеги, започнете да мислите и да се изразявате като нас в писмен вид. не забравяйте да пишете грамотно и да съберете знанията си в рамките на 12-13 страници, все пак няма кой да ви чете лукумите (нали ние сме ги писали)"
Всеки от нас е ангел с едно крило и ние можем да летим само ако се прегърнем.
Аватар
maimunka
Пишете, о, братя

Мнение от maimunka »

Ако всичко мине добре и оценките ви са хубави и ви се наложи да избирате между СУ, УНСС и други университети кое ще изберете? Защото след първо класиране оставаш да чакаш само на едно място.
Аватар
Lilith_
В началото бе словото

Мнение от Lilith_ »

du6ata написа:
fragile написа:В. Стефанов:Ние искаме грамотност, знания и умение да се изразяват правилно мислите в писмен вид.
ахам..ясно де...в превод.."прочетете всичките ми книги и книките на още 5-6-7 мои колеги, започнете да мислите и да се изразявате като нас в писмен вид. не забравяйте да пишете грамотно и да съберете знанията си в рамките на 12-13 страници, все пак няма кой да ви чете лукумите (нали ние сме ги писали)"
Именно. Този човек не ми е много симпатичен. Може и да бъркам, може и да е свестен, все пак не го познавам лично. Но нещата, които чувам за него не са особено ласкави.
Аватар
du6ata
Пишете, о, братя

Мнение от du6ata »

ще си позволя да цитирам илиян "СУ юбър алес"
Всеки от нас е ангел с едно крило и ние можем да летим само ако се прегърнем.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

fragile написа:Въобще депресивните натури май сме писали именно по първата тема или греша?
:shock:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Stark написа:
fragile написа:Въобще депресивните натури май сме писали именно по първата тема или греша?
:shock:
Добре де, уточних вече, че визирах само себе си. Както и да е. Далчев трябва да го има в конспекта, за сметка на някои други автори..
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Май успях да определя набързо само себе си. Добре де, ако ме вземат за колежка, просто ще им се наложи да се сблъскат с по-тъмен и от Далчевия характер...[/quote]

Само такива колеги ни трябват,по-тъмнички,а не розови,напудрени покачени на 10см токчета,изрусени девойки,чиято представа за Далчев се свежда до уморителни часове в наизустяване на чужди мисли,изчезнали веднага след като са предали темата си и са оплакали лошия си късмет "защо точна този тъпак се падна,изобщо не съм му чела глупостите"
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
liusi-montana
В началото бе словото

Мнение от liusi-montana »

Не знам за вас, но аз съм на ръба вече.. :oops: Получавам нервна криза при споменавана на резултати и ще откача...до кога ще се бавят? Вече колко дни чакаме? От къде да знам дали в петък съм на изпит или не...ох...нервите ми няма да издържат още дълго.. :( :( :(
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

MZ4 написа:Май успях да определя набързо само себе си. Добре де, ако ме вземат за колежка, просто ще им се наложи да се сблъскат с по-тъмен и от Далчевия характер...

Само такива колеги ни трябват,по-тъмнички,а не розови,напудрени покачени на 10см токчета,изрусени девойки,чиято представа за Далчев се свежда до уморителни часове в наизустяване на чужди мисли,изчезнали веднага след като са предали темата си и са оплакали лошия си късмет "защо точна този тъпак се падна,изобщо не съм му чела глупостите"[/quote]

Въпреки че като се замислиш, пудрата не е чак толкова лош продукт! :)
Само дето аз смятам, че тъмните характери като цяло не се котират в България, където и да е...Училище, университет, работа. Щото ми е ясно какво е да те смятат за луд/а. Уотевър, чудно ми е как може някой да каже за утвърден поет/писател, че е глупак или тъпак. Ама ги има такива и ей за туй не ми се живее тук. А изборът е сведен до минимум..
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

fragile написа:
MZ4 написа:Май успях да определя набързо само себе си. Добре де, ако ме вземат за колежка, просто ще им се наложи да се сблъскат с по-тъмен и от Далчевия характер...

Само такива колеги ни трябват,по-тъмнички,а не розови,напудрени покачени на 10см токчета,изрусени девойки,чиято представа за Далчев се свежда до уморителни часове в наизустяване на чужди мисли,изчезнали веднага след като са предали темата си и са оплакали лошия си късмет "защо точна този тъпак се падна,изобщо не съм му чела глупостите"
Въпреки че като се замислиш, пудрата не е чак толкова лош продукт! :)
Само дето аз смятам, че тъмните характери като цяло не се котират в България, където и да е...Училище, университет, работа. Щото ми е ясно какво е да те смятат за луд/а. Уотевър, чудно ми е как може някой да каже за утвърден поет/писател, че е глупак или тъпак. Ама ги има такива и ей за туй не ми се живее тук. А изборът е сведен до минимум..[/quote]

Не че искам да убивам нечий ентусиазъм,но си нямате и на идея какво ви чака вътре,розовото е преобладаващо,тъмните герои ги няма или поне добре са се скрили, а през първата ми година случих само на един преподавател,за другите не ми се говори,то няма и какво толкоз ,не си правиха труда да идват много много,то и аз така направих втория семестър,не че на някой му пукаше ама пак завърших с общ успех 5.75
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”