КСК 2013 Европеистика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Egahti
В началото бе словото

Re: КСК 2013 Европеистика

Мнение от Egahti »

Ами аз не видях съществена разлика когато разглеждах двете специалности , единствено ми направи впечатление ,че при Европеистиката се набляга повече върху езиците.Поне това разбрах , от ровене из форуми и от бакалаварските програми на двете специалности :D
yemim
В началото бе словото

Мнение от yemim »

Аз от известно време търся информация къде се провеждат лекциите. Някой случайно да знае ? И също така избрахте ли си вече какъв профил да сте.До колкото знам това става след втората година,но все пак :)
Последно промяна от yemim на 11 Сеп 2013, 22:07, променено общо 1 път.
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

yemim написа: Аз от известно време търся информация къде се провеждат лекциите. Някой случайно да знае
Лелее, за какви неща се притеснявате.. :lol:
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
suomifila.
В началото бе словото
Специалност: Европеистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от suomifila. »

Лекциите се провеждат на 4-ти километър в блока на ФФ. Разликата между МО и Европеистика според мен е в самата насоченост. Мисля, че при МО не се набляга толкова на всичко, свързано с ЕС.
Qui multum habet, plus cupit.
yemim
В началото бе словото

Мнение от yemim »

А вие как мислите да си подредите специалностите и към какви езици сте се насочили ? :bounce:
suomifila.
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от suomifila. »

На второ или трето място ми е Европеистиката, а после следват разни филологии. Като първи-испански, а като втори чужд език-френски.
krokodilagena
В началото бе словото

Мнение от krokodilagena »

как беше английския днес :)
Egahti
В началото бе словото

Мнение от Egahti »

Е вярно , има ли доволни/разочаровани ?? Някой случайно да е бил в 272 :D ?
suomifila.
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от suomifila. »

Аватар
Диаси
В началото бе словото

Мнение от Диаси »

Цели 3 страници. Какво постижение! :)
Специалността на мен ми харесва (до този момент). Учим интересни и полезни дисциплини (разбира се, това е въпрос на лична преценка). Езиците не се учат чак толкова интензивно, колкото би трябвало (все пак по 6 часа на седмица имаме) и ако искате да научите един език, трябва да бъдете много мотивирани сами да се подготвяте. Аз не се оплаквам, но повечето колеги не са доволни.
Лекциите се провеждат във 2 блок на ФФ (поне в първи курс са само там). От време на време има в 4-ти и в 3-ти.
Ако имате някакви въпроси, питайте, защото постът ми не е изчерпателен. :)
Egahti
В началото бе словото

Мнение от Egahti »

Хмм как стоят нещата с 2рият чужд език (немски в случая) .Може ли да се започне от нулата и да се научи нещо , или задължително трябва да имам едно ,основно ниво , тоест да съм изучавал езика и преди?
Аватар
Диаси
В началото бе словото

Мнение от Диаси »

Води се, че вторият език започва да се учи от най-ниско ниво. Точно за немския не съм много сигурна как започнаха, но повечето колеги го знаят от училище и предполагам, че не са започнали от нулата. (Ако не ме лъже паметта, в началото на годината мисля, че имаше недоволни от това, че не са се съобразили с напълно начинаещите.)
За френския мога да кажа, че първия час взехме азбуката :). Моето мнение е, че не е задължително да имаш някаква основа, върху която да трупаш знания, но е препоръчително - на теб ще ти е по-лесно, а и отново казвам - не си ли достатъчно мотивиран сам да учиш, номерът няма да стане. С вторите езици е доста неприятно, защото хора, които са учили даден език и такива, които не са, са събрани заедно и правете си сметка какво се получава.
За повече подробности за немския мога да попитам някой от колегите, ако те интересува. :]]
Egahti
В началото бе словото

Мнение от Egahti »

Не е нужно ,благодаря все пак. :)
Разбрах ,че се учи и руски , който не е задължителен.Случайно да имаш някакви отзиви (начинът на преподаване,научава ли се изобщо нещо , и т.н.) ? :D
Аватар
Диаси
В началото бе словото

Мнение от Диаси »

Аз съжалявам много, че не записах и руски език (но никога не е късно да се научи, де :Д)... Преподавателката е страхотна, учат последователно и сериозно.
yemim
В началото бе словото

Мнение от yemim »

Диаси написа:Аз съжалявам много, че не записах и руски език (но никога не е късно да се научи, де :Д)... Преподавателката е страхотна, учат последователно и сериозно.

А изобщо колко общо езика можем да запишем и има ли такива,от които отзивите са по-добри ? На мен ми е интересно дали има много и какви извънучебни дейности ( поне някой ми беше казал нещо такова ) :)
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”