Не, такива неща нямам. Значи да не се тревожа, мерси =]liv написа:Освен ако не си рисувала звездички, цветя и тем подобни (и не си задрасквала много брутално, разбира се) не се притеснявай. Напрягате се излишно.Iwetha написа:Здравейте!
Хайде и аз да се изкажа - изпитът не беше толкова труден, колкото очаквах. Но имам малко притеснения относно съчинението. Писах директно на белова и на някои места съм правила корекции - възможно ли е това да се счете за знак и да ми анулират работата?
[КСК 2013] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Iwetha
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2013] Английски език
“Women are meant to be loved, not to be understood.”
- Munetsuki
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Хайде и аз да дам мнение за изпита. Диктовката беше лесна, но се усетих, че съм направил 1 грешка чак след като приключи този компонент >.< Текстът за четенето беше кофти... Имам предчувствие, че съм се изложил там
За клоуз теста имам съмнения за 1-2 думи, иначе другите не бяха трудни. Error Identification-a и парафразирането винаги са ми били силните компоненти и не ми се сториха много трудни, но ще видим. Темите за есето бяха хубави и аз избрах да пиша по първата, тъй като имах много идеи. Малко съм драскал, тъй като писах направо на беловата, но се надявам да не ми правят проблеми за това 
Какви бяха темите за есето?
-
svsteff
- В началото бе словото
Точна формулировка не мога да дам, но първата тема се отнасяше до това дали типът музика, към който имаме предпочитания определя стила ни на обличане, събеседниците ни и т.н.
Втората дава накратко обяснение на думата heirloom, а след това е зададен въпрос от типа на "Какъв предмет бихте оставили на потомците си; пояснете избора си".
Отново казвам, че темите бяха дълги и поради това точното им възстановяване ми е непосилно.
Втората дава накратко обяснение на думата heirloom, а след това е зададен въпрос от типа на "Какъв предмет бихте оставили на потомците си; пояснете избора си".
Отново казвам, че темите бяха дълги и поради това точното им възстановяване ми е непосилно.
Благодаря ти. Първата ми се вижда доста лесна, сигурно повечето са писали по нея, втората е доста по-сложна и изисква повече изобретателност.svsteff написа:Точна формулировка не мога да дам, но първата тема се отнасяше до това дали типът музика, към който имаме предпочитания определя стила ни на обличане, събеседниците ни и т.н.
Казаха ли Ви кога ще излязат резултатите?
Точна дата не обявиха, но казаха, че са нужни около 10-на дни за проверка. И пак всичко варира в зависимост от броя на изпитните работи.
- geridem
- В началото бе словото
- Специалност: английски език
- Адрес в галерията на СУ: geridem
Някой ако намери теста и диктовката в интернет пространството нека сподели.
"Because he had no place he could stay in without getting tired of it and because there was nowhere to go but everywhere, keep rolling under the stars..."
— Jack Kerouac
— Jack Kerouac
няма да има такъвgeridem написа:Някой ако намери теста и диктовката в интернет пространството нека сподели.
“Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has yet to come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."
- geridem
- В началото бе словото
- Специалност: английски език
- Адрес в галерията на СУ: geridem
По математика ги качат в някакъв сайт и предположих, че и по АЕ ще има. Жалко, ще почакаме.
"Because he had no place he could stay in without getting tired of it and because there was nowhere to go but everywhere, keep rolling under the stars..."
— Jack Kerouac
— Jack Kerouac
-
The_Novelist
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
Тъй като съм минал по вашия път, ще ви обясня някои неща. На първо време, не се тревожете за евентуални знаци, които може да сте направили. Стига корекциите ви да са еднозначни, преподавателите ще ги разберат и няма да ги счетат за знак. Изпитът няма да излезе в интернет пространството. Това не е практика на катедрата.
Все пак можете да си видите работите в един от дните, които ще бъдат посочени на сайта на университета. Около десетина дни или повече ще трябват за обработката на всички работи (много от диктуващите не са проверители, така че броят на хората, които оценяват, също е от значение). Нещо друго, което смятам, че е важно да отбележа. Дори и да са ви казвали, че оценяването на есето е много субективно, не живейте с тази илюзия. Има специално изработен набор от критерии, по които ви оценяват.
Успех на всички ви и дано тази есен да видя тези от вас, които са заинтересовани, в редиците на Английска филология.
Все пак можете да си видите работите в един от дните, които ще бъдат посочени на сайта на университета. Около десетина дни или повече ще трябват за обработката на всички работи (много от диктуващите не са проверители, така че броят на хората, които оценяват, също е от значение). Нещо друго, което смятам, че е важно да отбележа. Дори и да са ви казвали, че оценяването на есето е много субективно, не живейте с тази илюзия. Има специално изработен набор от критерии, по които ви оценяват.
Успех на всички ви и дано тази есен да видя тези от вас, които са заинтересовани, в редиците на Английска филология.
Дано не ми анулират изпита,заради една черта. ;o
Като чертахме полетата с пликовете леко драснах по плика. Айде сега 1 седмица стрес до резултатите.
Като чертахме полетата с пликовете леко драснах по плика. Айде сега 1 седмица стрес до резултатите.
- plamachka
- В началото бе словото
- Специалност: Международни отношения
Е аз задрасках цяла страница от есето, но и квесторите и жената, която диктуваше казаха, че не се счита за знак. А относно плика по моя имаше изцапано от самите маси и квесторите пак казаха, че по пликовете освен ако няма нещо написано не се счита за знак.
Стига сте се шашкали с тия знаци! Такива неща няма да ви се сметнат за знак, сигурно ги има в поне половината работи. Може да се притеснявате само ако сте писали, например, с лилав химикал, рисували сте човечета или цветенца, наругали сте в писмен вид проверяващите или пък сте си написали името и телефонния номер.
Супер тогава. 
- Munetsuki
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
Понеже си спомних 2 въпроса, върху които мислих доста време на изпита, искам да ви попитам какво сте писали вие
1) На клоуз теста имаше на едно изречение, което се разказваше за излитане на самолет и точно глагола за излитане беше пропуснат и дадените 4 думи бяха: rise, leave, take, launch off. Тук първо писах leave, но после драснах Х и писах launch off.
2) На 6 въпрос на рийдинйга условието беше каква е била представата на главната героиня за прислужница и си спомням, че писах "Precise" а другите отговори май бяха "uncertain", "simplistic (май...)" и последния не помня какво беше.
1) На клоуз теста имаше на едно изречение, което се разказваше за излитане на самолет и точно глагола за излитане беше пропуснат и дадените 4 думи бяха: rise, leave, take, launch off. Тук първо писах leave, но после драснах Х и писах launch off.
2) На 6 въпрос на рийдинйга условието беше каква е била представата на главната героиня за прислужница и си спомням, че писах "Precise" а другите отговори май бяха "uncertain", "simplistic (май...)" и последния не помня какво беше.